Mergi direct la conținut »
Președintele Consiliului Concurenței, despre plafonarea prețului carburanților: ”Diferența trebuie să se vadă în buzunarul românilor”
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Președintele Consiliului Concurenței, despre plafonarea prețului carburanților: ”Diferența trebuie să se vadă în buzunarul românilor”

Președintele Consiliului Concurenței, despre plafonarea prețului carburanților: ”Diferența trebuie să se vadă în buzunarul românilor”

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a vorbit la interviurile Libertatea Live despre plafonarea prețului carburanților.

De Mihai Niculescu,

Președintele Consiliului Concurenței susține că există discuții la nivelul Guvernului și al ministerelor pentru limitarea prețurilor la pompă și spune că diferența de bani ar trebui să se vadă în buzunarele cetățenilor și nu în profitul companiilor producătoare sau al distribuitorilor. Nu a fost însă elaborat, încă, un document în acest sens.

„Există o intenție a Guvernului de reduce unele dintre taxele aplicate pe combustibil și există o preocupare ca ea să se vadă în prețurile plătite la pompă. O să colaborăm cu colegii din Ministerul de Finanțe ca să vedem cum puteam rezolva această preocupare. Urmează să avem discuții, nu avem nici un document în analiză. Diferența nu trebuie să se ducă pe lanțul de distribuție sau comercializare ci în buzunarul românilor.

Avem exemple, când Guvernul a redus TVA-ul la pâine, când au mai fost scăderi la taxe pe combustibil, s-au văzut, la fel și cele la oscilațiile prețului pe baril. Legea spune că în anumite situații, care sunt excepționale, Guvernul poate, cu avizul Consiliului Concurenței, să plafoneze un preț pentru maxim 6 luni, măsură care poate fi extinsă cu 3 luni. S-a aplicat o singură dată acum trei ani în situația prețului la RCA”, a spus Bogdan Chirițoiu.

 


Ștefi, fetița care învață la lumina lanternei, riscă să ajungă din nou în stradă. Primăria i-ar da un container, dar nu promite nimic


 

Close
Închide
  Close