Mergi direct la conținut »
Președintele Iohannis o felicită pe regizoarea Adina Pintilie, pentru câștigarea Ursului de Aur
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Președintele Iohannis o felicită pe regizoarea Adina Pintilie, pentru câștigarea Ursului de Aur

Președintele Iohannis o felicită pe regizoarea filmului „Nu mă atinge-mă / Touch me not”, care a câștigat Ursul de Aur. Șeful statului a postat, duminică, un mesaj pe pagina de Facebook, în care îi transmite succes în viitoarele proiecte.

De Valentina Postelnicu,

”Felicitări Adinei Pintilie, regizoarea filmului „Nu mă atinge-mă / Touch me not”, pentru obținerea prestigiosului premiu „Ursul de Aur” la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! Mult succes în viitoarele proiecte!”, a scris președintele, pe pagina de socializare.

Regizoarea Adina Pintilie a fost dublu premiată la cea de-a 68-a ediție a Berlinalei, unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume. Ea a câștigat cu filmul „Nu mă atinge-mă” premiul cel mare al festivalului, dar și premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut.

„Nu mă atinge-mă” a fost o alegere surpriză pentru cel mai râvnit premiu al Berlinalei.

„Nu este despre ce poate face cinema-ul, ci despre unde poate duce”, a motivat Tykwer decizia juriului, citat de DPA.

„Nu mă atinge-mă” se află la granița dintre ficţiune, documentar şi artă vizuală, experimentând curajos atât la nivel de conţinut cât şi de limbaj cinematografic. Lungmetrajul a fost filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale.

Citește și:

Close
Închide
  Close