Mergi direct la conținut »
Primăria Capitalei decontează benzină de până la 500 de lei celor care folosesc în comun un autoturism pentru deplasări în București și Ilfov
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Primăria Capitalei decontează benzină de până la 500 de lei celor care folosesc în comun un autoturism pentru deplasări în București și Ilfov

Locuitorii din București și județul Ilfov vor primi 500 de lei pe lună de la Primăria Capitalei, ca decont pentru combustibilul pe care îl consumă dacă folosesc în comun un autoturism personal pentru deplasarea în aceeași direcție, către București sau către Ilfov, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Consiliul General al Municipiului București.

De Cristina Radu,

Proiectul a trecut a doua oară prin dezbaterea consilierilor generali, după ce în ședința din 18 octombrie a fost respins. De această dată, el a fost aprobat cu ajutorul voturilor consilierilor de la PMP.  Doi consilieri generali PSD s-au abținut de la vot, între ei fiind și fostul președinte de ședință, Orlando Culea, care a criticat-o pe Gabriela Firea în ultimul timp, reproșându-i că propune proiecte spre aprobare doar pentru propria sa imagine, fără să se consulte cu consilierii social-democrați.

Potrivit proiectului de hotărâre, la sfârșitul anului trecut, în România erau aproape 6 milioane de autoturisme de înmatriculare în circulație, iar în ultimii trei ani, numărul lor a crescut, inclusiv în județul Ilfov, ceea ce a dus implicit la aglomerarea Capitalei.

Primăria spune că traficul din Capitală s-ar putea reduce cu 25 la sută dacă autorităţile locale includ serviciile de car-sharing, car-pooling şi bike-sharing în planurile de mobilitate urbană. De aici și propunerea de a deconta combustibilul folosit de cetăţenii din regiunea Bucureşti-Ilfov până la valoarea de 500 de lei, dacă folosesc în comun un autoturism pentru a merge în aceeaşi direcţie sau cu aceeaşi destinaţie.

Tot prin acest proiect, municipalitatea vrea să înfiinţeze și un sistem de car-sharing cu autoturisme ecologice, electrice sau hibride, şi un altul de bike-sharing, precum şi un sistem de transport elevi, cu microbuze.

Deși conține mai multe idei pentru trafic, proiectul nu conţine niciun cost aproximativ sau impactul pe care l-ar avea implementarea acestui program.


Citește și: Anunț important pentru șoferi. De la 1 ianuarie, schimbări privind vânzarea benzinei la pompă. Mesajele care vor apărea în benzinării

Close
Închide
  Close