Mergi direct la conținut »
Primul om din lume care a primit două transplanturi de față se simte bine, la trei luni după operație
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Primul om din lume care a primit două transplanturi de față se simte bine, la trei luni după operație

Primul om din lume care a primit două transplanturi de față se simte bine, la trei luni după operație

Prima personă din lume care a primit două transplanturi de față susține că se simte bine, la trei luni după ce a fost supus ultimei interventii chirurgicale.

Prima față care i-a fost transplantată Jerome Hamon a fost eliminată de medici, după ce organismul bărbatului a respins tratamentul cu antibiotice în timpul unei răceli. Omul, în vârstă de 43 de ani, a rămas într-un spital din Paris, fără față, timp de două luni, perioadă în care medicii căutau donatori compatibili.

”Am acceptat prima față imediat. De această dată a fost la fel”, a spus bărbatul.

Hamon suferă de Neurofibromatoza Tip 1, o condiție genetică rară, care a cauzat creșterea unor tumori pe fața lui.

Primul său transplant a avut loc în 2010 și a fost un succes, dar în 2015, el s-a îmbolnăvit de o răceală banală și în 2015 medicii au început să-i administreze antibiotice. Medicamentele au fost incompatibile cu tratamentul prescris după transplant.

Primele semne de respingere a feței au putut fi observate în 2016, iar în noiembrie 2017, medicii s-au văzut nevoiți să-i elimine fața.

Hamon a trăit fără față, într-o cameră de spital, timp de o lună, la Paris. El nu a putut să vadă, audă sau să vorbească până în luna ianuarie, când a fost găsit un donator. Pentru a evita o altă respingere a feței, lui Hamon i s-a curățat sângele înainte de transpoant.

Momentan nu își poate mișca fața, iar oasele și pielea lui nu sunt aliniate complet, dar este pozitiv în ceea ce privește rezultatul.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

”Am 43 de ani, iar donatorul avea 22, așa că am și eu 22 de ani”, a declarat bărbatul pentru presa franceză, potrivit BBC.

Operația a durat două ore și a fost condusă de doctorul Laurent Lantieri, un specialist în transplant de față și mâini, care a participat și la prima operație de transplant de față a lui Hamon. ”În ziua de astăzi, știm că un transplant dublu este fezabil, nu se mai află în faza de cercetare”, a declarat doctorul.

Prima operație de transplant a fost făcută în 2005, în nordul Franței. De atunci, aproximativ 40 de operații au fost duse la capăt cu succes.


EXCLUSIV/Noul iubit al fotomodelului Elena Băguci e un spaniol, directorul IT&C pentru toate companiile Enel din România

Close
Închide
  Close