Mergi direct la conținut »
Primul transplant de măduvă, realizat la Spitalul Universitar după o pauză de peste 10 ani. "A fost un succes"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Primul transplant de măduvă, realizat la Spitalul Universitar după o pauză de peste 10 ani. „A fost un succes”

Activitatea de transplant a fost reluată la Spitalul Universitar de Urgență din București, după o întrerupere de peste 10 ani. O femeie a fost cea care a beneficiat de transplantul de măduvă.

Reprezentanții Spitalului Universitar din București au anunțat, miercuri, că medicii realizează din nou transplanturi de măduvă.

„După o întrerupere de peste 10 ani se reia activitatea de transplant în Spitalul Universitar de Urgență București. Astăzi, suntem mândri că am realizat primul transplant medular. Această activitate nu putea fi realizată fără aportul Asociației “Dăruiește Viața”, care a sprijinit spitalul în amenajarea spațiului destinat transplantului medular, Agenției Naționale de Transplant și Ministerului Sănătății pentru autorizare și implicare, CNAS și CASMB pentru includerea în Programul de Transplant și finanțarea acestuia și, nu în ultimul rând, echipei medicale din Secția Clinică Hematologie și Transplant aflată sub coordonarea doamnei profesor universitar doctor Ana Maria Vlădăreanu și a domnului conferențiar universitar Horia Bumbea.

În continuare, SUUB își propune să acrediteze Banca de Organe și Țesuturi și să își organizeze și acrediteze transplantul de cornee și os”, au precizat oficialii unității medicale, într-un mesaj pe Facebook.

„Procedura a fost un succes. Pacienta se află acum sub stricta monitorizare a medicilor de pe secția de Terapie Posttransplant”, au precizat reprezentanții unității medicale.

De asemenea, o echipă de medici români se pregătește să realizeze în curând primul transplant de uter din România.

Află povestea singurei femei din Europa de Est care face transplant de ficat.


Citește și Fetița de șase ani care își îngrijește tatăl paralizat a emoționat o lume întreagă


 

Close
Închide
  Close