Mergi direct la conținut »
Procurorul Cristian Popescu a fost pus sub acuzare în dosarul crimelor din Caracal. Este cercetat pentru abuz în serviciu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Procurorul Cristian Popescu a fost pus sub acuzare în dosarul crimelor din Caracal. Este cercetat pentru abuz în serviciu

Procurorul Cristian Popescu a fost pus sub acuzare în dosarul crimelor din Caracal. Este cercetat pentru abuz în serviciu

Procurorul care a așteptat ora 6 dimineața pentru a intra în locuința lui Gheorghe Dincă din Caracal, după apelurile disperate ale Alexandrei Măceșanu, s-a prezentat marți dimineață la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie. Cristian Popescu a venit însoțit de avocat, și a fost pus sub acuzare în mod oficial.

De Mihai Niculescu,

Potrivit unor surse judicare, el a fost acuzat de infracțiunea de abuz în serviciu. Cristian Popescu nu a zăbovit mult în fața anchetatorilor și a plecat fără să facă declarații în fața jurnaliștilor.

Și Violeta Mirea, soţia fostului şef al Poliţiei Caracal, va fi pusă sub învinuire, pentru aceeaşi infracţiune, arată surse citate de Mediafax.

Aceeași măsură va fi luată și în cazul polițiștilor Vasile Marian şi Eugen Ţenea, de la Poliția Dobrosloveni, care vor fi puşi şi ei sub acuzare în dosarul Caracal, potrivit surselor citate.

La începutul lunii august, procurorul Cristian Ovidiu Popescu a fost suspendat din funcţie. Vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt anunţa că a declinat Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie cauza privind modul în care structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu.

Pe 29 august, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu, a fost audiat aproximativ cinci ore la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în dosarul privind maniera cum procurorii şi poliţiştii au instrumentat cazul Caracal, iar pe 7 august, fostul adjunct din IPJ Olt Nicolae Alexe s-a prezentat la Secţie, fiind audiat audiat aproape 6 ore. Fostul adjunct al IPJ Olt Nicolae Alexe, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariţia Alexandrei să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituţie care le permitea acest lucru, însă magistraţii nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Close
Închide
  Close