De Ciprian Iana,

Procesul a început pe 6 ianuarie, la Tribunalul din Manhattan, New York, după ce, pe 31 mai 2018, un mare juriu l-a inculpat pe Weinstein pentru viol și alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei.

Astfle, actrița Jessica Mann a susținut că Weinstein a violat-o în 2013, iar Miriam Haley, asistentă de producție, l-a acuzat de alte abuzuri sexuale, care au avut loc în 2006, cand ea folosea numele de Mimi Haleyi.

Harvey Weinstein a negat acuzațiile, declarând ca relațiile au fost consensuale.

Până la urmă jurații au stabilit vinovăția lui Weinstein, producătorul de film fiind condamnat la 23 de ani de închisoare.

„Chiar simt o remușcare pentru această situație”, a spus fostul producător de la Hollywood, cu vocea abia auzită, în timp ce s-a adresat instanței înainte de pronunțarea sentinței.

„O simt profund în inima mea. Îmi voi petrece timpul cu adevărat grijuliu și încercând într-adevăr să fiu o persoană mai bună. Sunt total confuz”, a adăugat Weinstein, care a venit în sala de judecată într-un scaun cu rotile și cu cătușe la mâini.

În cazul în care ar fi fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare, Weinstein ar fi riscat pedeapsa cu închisoarea pe viață.

Peste 80 de femei, printre care actrițe precum Angelina Jolie, Salma Hayek si Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol in The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

Citeşte şi:

Partea sârbă a suspendat temporar activitatea în anumite puncte ale frontierei comune cu România. Pe unde se poate intra în țară

O femeie depistată pozitiv pentru coronavirus s-a plimbat o săptămână prin Hunedoara, deși trebuia să stea izolată la domiciliu

Mesajul preotului Francisc Doboș: ”Frica și panica fac mai multe victime decât orice virus”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite