MENIU CAUTĂ
15 Feb. 2018 15:03

Protest al profesorilor la Ministerul Educației. Vor explicații pentru că nu și-au primit salariile la timp

Distribuie

Protest al profesorilor la Ministerul Educației. Zeci de dascăli au ieșit în stradă, joi, nemulțumiți pentru că nu și-au primit salariile la timp, de două luni consecutiv. Sindicaliștii din cadrul Federației Sindicale din Învățământul Liber amenință cu greva generală în cazul în care Ministerul Educației nu va rezolva problemele profesorilor.

Sindicaliștii din învățământ au mers, joi dimineață, la sediul Ministerului Educației pentru a cere explicații. Profesorii spun că plata salariilor a întârziat pentru a doua lună consecutiv, notează stiri.tvr.ro.

Întârzieri ar putea fi și luna viitoare în cazul în care Ministerul Educației nu înțelege că a făcut o gafă atunci când a preluat salariile, fără să facă și un studiu de impact, afirmă sindicaliștii FSLI.

Profesorii spun că nu mai cred în promisiunile guvernanților și au cerut să se discute cu ministrul Educației. Valentin Popa nu s-ar afla, însă în țară, așa că sindicaliștii s-au întâlnit cu secretarii de stat din Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, aceștia au promis că vor cere inspectoratelor școlare să proceseze statele de plată cu patru zile mai devreme.

Aceasta este a doua lună în care profesorii nu și-au primit banii la timp. În luna ianuarie, dascălii au aflat că salariile au întârziat deoarece data la care se fac plățile a fost schimbată. Și în februarie au fost întârzieri din nou.

În cazul în care problemele nu vor fi rezoltate în urma acestor măsuri, profesorii și învățătorii amenință cu greva generală.

sursă foto: stiri.tvr.ro


Citește și EXCLUSIV/ Guvernul pune la bătaie 200 de posturi suplimentare pentru președinția Consiliului Uniunii Europene – VIDEO


 

Loading...
Comentarii