Mergi direct la conținut »
Protest masiv în Londra, după ce Parlamentul a respins a treia oară acordul Brexit. Mii de persoane au ieșit pe străzi (FOTO & VIDEO) Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Protest masiv în Londra, după ce Parlamentul a respins a treia oară acordul Brexit. Mii de persoane au ieșit pe străzi (FOTO & VIDEO)

Protest masiv în Londra, după ce Parlamentul a respins a treia oară acordul Brexit. Mii de persoane au ieșit pe străzi (FOTO & VIDEO)

Mii de britanici s-au adunat în faţa Parlamentului, vineri după-amiază, după ce parlamentarii au respins din nou acordul pentruBrexit. Protestatarii nu vor ca ieșirea din UE să mai fie întârziată și au scandat „La revedere UE” sau „Ieşire înseamnă ieşire”, acuzând-o pe Theresa May de trădare.

De Dragoș Tănase,

Pe fondul unei prezenţe mari a poliţiştilor, mai multe persoane au blocat drumul din afara Parlamentului, strigând „Nu vom pleca” şi „Ce vrem? Brexit? Când vrem? Acum? Acum”.

Protestatarii sunt conduşi de Nigel Farage, fostul lider al Partidului Independenţei, politicianul care a convenit să organizeze referendumul în urma căruia s-a decis ieşirea Marii Britanii din UE.

Acesta s-a adresat mulţimii și urmează să vorbească la un eveniment, „Brexit Betrayal”, ca parte a culminării unui marş din Sunderland, nord-estul Angliei, până la Londra.

„Ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare este de fapt o zi de trădare”, a declarat Farage, anterior evenimentului, pentru Reuters.

Camera Comunelor a respins, vineri, acordul cu 344 de voturi la 286, iar planurile Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană se complică. Dacă acordul propus de May ar fi primit numărul necesar de voturi, liderii celor 27 de state europene ar fi acceptat ca ieșirea să se facă pe 22 mai.

După votul din Parlament, Theresa May a declarat că implicațiile sunt „grave” și că Marea Britanie ar putea să părăsească UE fără acord la 12 aprilie.

May ar putea cere o prelungire din partea Uniunii Europene, dar acest lucru ar însemna că țara va fi obligată să organizeze alegeri europarlamentare în luna mai.

FOTO – EPA

VIDEO – Global News via Youtube.com


Citește și… Theresa May anunță că va demisiona înainte să înceapă următoarea rundă de negocieri pentru Brexit

BREXIT | Ce se va întâmpla cu românii care studiază în Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord

BREXIT | Cum vom călători în Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord. Nu va fi nevoie de viză, iar de la 1 ianuarie 2021 va fi valabil numai pașaportul


 

Close
Închide
  Close