Mergi direct la conținut »
VIDEO | Proteste violente la Paris. Poliția a utilizat gaze lacrimogene împotriva manifestanților
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Proteste violente la Paris. Poliția a utilizat gaze lacrimogene împotriva manifestanților

VIDEO | Proteste violente la Paris. Poliția a utilizat gaze lacrimogene împotriva manifestanților

Autoritățile din Franța au utilizat gaze lacrimogene, grenade cu zgomot asurzitor şi lumină orbitoare și tunuri cu apă împotriva "vestelor galbene" care au încercat, sâmbătă, să treacă de cordoanele de securitate de pe Champs Elysees. 

Scumpirea benzinei a generat panică în Franța și mișcări serioase de stradă soldate cu morți și răniți. Valul de proteste ale „Vestelor Galbene” s-a declanșat în toată țara pe 17 noiembrie.

Sâmbătă, în Paris, demonstrațiile au degenerat în violențe de stradă în Champs-Élysées. În urma ciocnirii dintre forțele de ordine și protestatari, cel puțin 8 persoane au fost rănite și 24 de oameni au fost arestați.

Confruntările au avut loc în interiorul perimetrului de securitate stabilit de poliţie, când mai mulți protestatari au vrut să iasă din zonă pentru a ajunge la reședința lui Emmanuel Macron.

Din cauza acțiunilor de protest, în Paris au fost închise șapte stații de metrou din centrul orașului. Autoritățile se așteaptă ca manifestațiile să continue și în zilele următoare, având în vedere că guvernul de la Paris a anunţat că nu are de gând să renunţe la creşterea accizelor la carburanţi.

Citeşte și:Scumpirea benzinei a dus la morți și răniți în Franța. Mișcarea vestelor galbene a blocat traficul

Avertizăm că videoclipul de mai jos conține scene violente. 


Lupii din filmul oficial de prezentare a României sunt de fapt din Norvegia! Pe site-ul sursă, imaginile costă între 50 și 169 de euro


Close
Închide
  Close