De Valentina Postelnicu,

Potrivit deciziei Comitetului Executiv Naţional, locul lui Carmen Dan va fi luat de senatorul PSD Nicolae Moga, iar cel al lui Teodor Meleşcanu, portofoliul deţinut de ALDE, va reveni Ramonei Mănescu.

Postul de vicepremier pe parteneriate strategice va reveni cu Mihai Fifor, care se întoarce în Executiv.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că argumentele pentru înlocuirea ministrului de Interne sunt legate de percepția publică a ministerului.

”Nu vreau să ies în fața opiniei publice să fac analiza activității doamnei Carmen Dan. Argumentele mele sunt legate de percepția publică a acestui minister și pentru că eu cred că aici trebuie să avem o schimbare pentru a lucra mult mai bine în acest minister”, a declarat Dăncilă care apoi a refuzat să prezinte alte argumente în afară de problemele de percepție de la nivelul MAI.

Șefa Guvernului a ținut însă să precizeze că remanierea lui Teodor Meleșcanu și Carmen Dan nu reprezintă o cedare a PSD în fața președintelui Iohannis.

”Dacă era să procedez după această gândire veneam de fiecare dată cu miniștri care erau acceptați de domnul Iohannis. Nu mai aveam o nevoie de a modifica candidații pentru un anumit portofoliu. Nu am luat decizia pentru că vrea președintele Iohannis, ci pentru că așa cred eu că acest guverne va avea mai multă credibilitate (…) Aceste lucruri care au apărut în spațiul public nu sunt pliate pe realitate”, a spus Dăncilă referindu-se la declarațiile făcute inclusiv de către ministrul de Interne remaniat.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

O decizie ”menită să facă dreptate”

Ulterior, într-o postare pe Facebook, premierul a afirmat că decizia care a vizat-o pe Carmen Dan este ”menită să facă dreptate”.

”I-am cerut astăzi demisia doamnei Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne. Este o decizie asumată, luată în urma consultărilor cu colegii din PSD, în cadrul forurilor interne. Am convingerea că este și o decizie corectă, menită să facă dreptate și să restabilească încrederea oamenilor în guvern, așa cum este normal”, a scris Dăncilă

Carmen Dan, ministrul de Interne a anunţat, înainte de şedinţa PSD, că şi-a depus demisia, la premierul Viorica Dăncilă, cu care a avut o discuţie. Ea afirmă că nu îşi reproşează nimic şi că „partidul a cedat în faţa lui Klaus Iohannis”.

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

ALDE a renunțat la Meleșcanu

Și liderii ALDE au motivat schimbarea lui Teodor Meleșcanu tot prin motive legate de percepția publică, de data aceasta a MAE.

„Am convenit cu toții că domnul Meleșcanu și-a făcut cu competență datoria în funcția pe care a avut-o. Dăm în continuare același repect domnului Teodor Meleșcanu, pe care îl considerăm unul dintre reprezentanții noștri de marcă. Cu toate acestea, nu putem să negăm un anumit tip de percepție publică. Am hotărât să retragem sprijinul politic domnului Teodor Meleșcanu. În același timp am propus ca doamna Ramona Manescu să fie propusă pentru această poziție de ministru a Afacerilor Externe. Aceasta propunere a fost rezultatul a unei decizii colective”, a spus Varujan Vosganian, după ședința ALDE.

Citeşte şi:

Carmen Dan a demisionat din funcția de ministru. „Se pare că partidul a cedat în faţa lui Iohannis”

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu