Liderii PSD au stat aproape patru ore la discuții, timp în care Liviu Dragnea a vrut să se asigure că are sprijinul partidului pentru şedinţa de mâine, când se aşteaptă schimbarea unor miniştri şi preşedinţi de filiale incomozi, printre care şi Gabriela Firea.

Potrivit surselor citate, în ședința de luni vor fi tranşate două subiecte importante: remanierea guvernamentală, dar şi aplanarea unor tensiuni în interiorul partidului.

Printre miniștrii remaniați se va afla și Paul Stănescu, ministrul al Dezvoltării, vice-premier în Guvernul României şi iniţiator al scrisorii prin care lui Liviu Dragnea i s-a cerut să plece din PSD. În locul acestuia va veni cel mai probabil Lia Olguţa Vasilescu, iar portofoliul de vice-premier îi va reveni lui Nicolae Bădălău.

În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, aceasta va pierde funcţia de preşedinte interimar al filialei PSD Bucureşti, dar şi de preşedinte al PSD Ilfov.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a anunţat, vineri, că ştie că va fi sancţionată, la următorul Comitet Executiv Naţional al PSD, şi că îşi va pierde funcţiile de preşedinte al PSD Bucureşti, pe care o deţine interimar, şi cea de preşedinte al PSD Ilfov. Firea s-a declarat convinsă Liviu Dragnea nu va convoca Comitetul Executiv decât atunci când va avea cu siguranţă voturile necesare îndepărtării sale.


Citește și: Sofia Vicoveanca a avut o copilărie marcată de drame. „Am plecat cu mama în coloana de refugiați. Nu împlinisem doi ani”