Mergi direct la conținut »
VIDEO | Radu Mazăre a contestat condamnarea pe baza căreia a fost extrădat din Madagascar
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO | Radu Mazăre a contestat condamnarea pe baza căreia a fost extrădat din Madagascar

Radu Mazăre a fost adus la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru confirmarea mandatului de arestare din dosarul Polaris în care a fost condamnat, în primă instanță, la aproape zece ani de închisoare. Însă avocații săi au făcut contestație în anulare la o altă condamnare, cea definitivă de 9 ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor de terenuri. 

UPDATE ora 15:00. În urmă cu puțin timp, Radu Mazăre a fost urcat în duba Poliției și a plecat de la ICCJ. Una din avocatele fostului primar al Constanței a declarat că a fost înaintată o contestație în anulare la condamnarea definitivă de 9 ani de închisoare, primită în dosarul retrocedărilor de terenuri din Mamaia.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Radu Mazăre fost adus luni seară în România, din Madagascar, iar de la Aeroportul Otopeni a fost preluat de reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

El a fost dat în urmărire internațională după ce, pe 8 februarie 2019, magistrații ÎCCJ l-au condamnat definitiv la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a primit, pe 3 mai, o pedeapsă de 9 ani și 10 luni de închisoare, însă sentințanu este definitivă și a fost deja contestată.

Radu Mazăre era plecat în Madagascar de mai bine de un an, unde a făcut demersuri, potrivit avocaților săi, pentru a obține azil.

Ulterior, autorităţile române, prin Interpol, au emis un mandat de căutare a acestuia, iar pe 8 mai, Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar, unde a fost arestat pentru 6 zile.


Citește și:

Radu Mazăre: „Scăpați de mine, stați să vedeți când vin frații mei, gemenii!” Replica rămasă în istorie a elevului „inteligent, dar nerespectuos”, devenit unul dintre marii fugari ai României

Close
Închide
  Close