MENIU CAUTĂ

VIDEO | Radu Mazăre a contestat condamnarea pe baza căreia a fost extrădat din Madagascar

Distribuie

Radu Mazăre a fost adus la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru confirmarea mandatului de arestare din dosarul Polaris în care a fost condamnat, în primă instanță, la aproape zece ani de închisoare. Însă avocații săi au făcut contestație în anulare la o altă condamnare, cea definitivă de 9 ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor de terenuri. 

UPDATE ora 15:00. În urmă cu puțin timp, Radu Mazăre a fost urcat în duba Poliției și a plecat de la ICCJ. Una din avocatele fostului primar al Constanței a declarat că a fost înaintată o contestație în anulare la condamnarea definitivă de 9 ani de închisoare, primită în dosarul retrocedărilor de terenuri din Mamaia.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Radu Mazăre fost adus luni seară în România, din Madagascar, iar de la Aeroportul Otopeni a fost preluat de reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

El a fost dat în urmărire internațională după ce, pe 8 februarie 2019, magistrații ÎCCJ l-au condamnat definitiv la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a primit, pe 3 mai, o pedeapsă de 9 ani și 10 luni de închisoare, însă sentințanu este definitivă și a fost deja contestată.

Radu Mazăre era plecat în Madagascar de mai bine de un an, unde a făcut demersuri, potrivit avocaților săi, pentru a obține azil.

Ulterior, autorităţile române, prin Interpol, au emis un mandat de căutare a acestuia, iar pe 8 mai, Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar, unde a fost arestat pentru 6 zile.


Citește și:

Radu Mazăre: „Scăpați de mine, stați să vedeți când vin frații mei, gemenii!” Replica rămasă în istorie a elevului „inteligent, dar nerespectuos”, devenit unul dintre marii fugari ai României

Citește mai multe despre Radu Mazăre, iccj și Madagascar pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Imagini noi cu Sorina, în timp ce se joacă
Comentarii