De Cristian Otopeanu,

Sondajul a relevat că oamenii de afaceri din întreaga lume se tem de consecințele economice care se pot întinde pe durate mari de timp, ca urmare a pandemiei.

68% dintre respondenţi se așteaptă la o recesiune globală prelungită, 56,8% cred că va urma un val de falimente și 49,3% anticipează un grad ridicat de şomaj, special în rândul tinerilor.

Șomajul a crescut deja la nivel global, ajungând la peste 36 de milioane în SUA, iar creșterea economică s-a transformat în contracție, deoarece blocajele au stopat societățile.

Mulți economiști au sperat într-o revenire rapidă, dar optimismul lor s-a stins pe măsură ce criza a continuat şi datele obţinute au scos la iveală un impact mai rău decât era de așteptat asupra majorității economiilor majore.

Recuperarea lentă de după criza de coronavirus va lăsa, cel mai probabil, cicatrici economice de durată pe plan mondial

Raport Forumul Economic Mondial:

Îngrijorările Forumului Economic Mondial: „Dependenţa de tehnologie şi munca la domiciliu cresc riscul atacurilor cibernetice”

Șeful Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, a declarat că economia mondială va avea mai mult de aşteptat până îşi va reveni, asta contrar previziunilor iniţiale. Totodată, Christian Nolting, director la Deutsche Bank, se așteaptă ca producția globală să revină la nivelurile pre-coronavirus abia din 2022.

De asemenea, Forumul Economic Mondial a atras atenţia că există îngrijorari privind dependența tot mai mare de tehnologie, accelerată de munca la domiciliu care se practică pe scară tot mai largă. Iar acest lucru ar putea expune afacerile mondiale la riscul unor atacuri cibernetice.

Citeşte şi:

Viorel Cataramă spune că se autosuspendă din funcţia de vicepreşedinte la Societatea Naţională de Cruce Roşie din România

Sondaj IRES: Jumătate dintre români crede că statul a ascuns informații importante în criza COVID-19

Fiul lui Donald Trump spune că distanţarea socială este o strategie a democraţilor şi că temutul coronavirus va dispărea după alegeri

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor