MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2018 20:46

Ministrul Educației, reacție vehementă după ce un elev a fost lovit cu scaunul de profesor / VIDEO

Distribuie

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a comentat incidentul violent petrecut într-o școală din județul Prahova, unde un profesor a lovit cu scaunul un elev. Ministrul nu este de acord cu un asemenea comportament și precizează că un profesor ar trebui să fie calm, indiferent de situația de la clasă.

„Un profesor, când a îmbrățișat această meserie, trebuie să înțeleagă că rigorile ei sunt foarte clar și bine stabilitate. Oricâți nervi ai avea, tu stăpânește-te și gestionează o situație conflictuală care apare în clasă (…). Sper ca Inspectoratul Școlar să analizeze și să dea un verdict. Îi voi susține, pentru că n-aș vrea să se mai repete în nicio școală asemenea fapte”, a declara Ecaterina Andronescu, potrivit Digi 24.

Totodată, ministrul mai arată că viitoarea lege a educației, pe care o pregătește, are un capitol dedicat prevenirii violenței în școli.

„Mi-am propus ca în următoarea lege a învățământului să dedicam un capitol pentru măsuri pentru prevenirea violenței în școli și cei care vor promova aceste măsuri vor fi profesorii. Nu pot ei să facă asemenea lucru ca cel despre care vorbim acum!”, a conchis ministrul.

Un elev de clasa a VII-a a fost bătut cu scaunul de un profesor de biologie. Revoltați, părinții au depus o plângere la Poliție, iar o anchetă a fost demarată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Incidentul șocant a avut loc într-una din clasele Şcolii Gimnaziale „Ioan Grigorescu” din Ploieşti, în timpul orei. Profesorul și-ar fi pierdut cumpătul, după ce un elev i-a cerut să se dea la parte din dreptul tablei pentru a putea vedea ce notase.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Duet senzațional tată-fiu: Marius Mihalache și Lorin Mihalache, țambal versus tobe!


 

Citește mai multe despre ecaterina andronescu și Ploiești pe Libertatea.

Comentarii