De Răzvan Mihalașcu,

Scandalul are loc în contextul în care aplicația Clever Taxi, deținută de compania Daimler Benz, a plătit un articol în Adevărul, care-i prezintă pe taximetriștii români drept niște brute limitate, homofobe și amenințătoare.

Sindicaliștii COTAR susține că taximetriștii și clienții firmelor de taxi au fost „asaltați, în ultimele șase luni, de Clever go, o variantă de așa-zis «ridesharing» a aplicației care inițial funcționa doar ca un agregator pentru comenzi”.

„Deși se poate demonstra că practica lor este în afara cadrului legal – și era chiar înainte de modificarea Legii taximetriei – chiar Clever va da în judecată COTAR, nu invers! Concurența neloială, în cazul acesta, este evidentă, așa cum evident este și faptul că nu a fost sancționată, ci încurajată și chiar susținută de Consiliul Concurenței, de autorități și de foarte mulți politicieni”, a precizat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Reprezentanții Confederației spun că așteaptă să vadă care sunt argumentele Clever care i-a dat în judecată.

„Nu ne sperie o acțiune în instanță și nici știrile false plătite de Clever (…) Nu putem spune decât că este hilar. Referitor la Clever, cred că noi trebuie să-i dăm în judecată, în urma dezvăluirilor din presă, apărute în aceste zile”, au menționat președintele COTAR.

Sindicaliștii au amintit despre dezvăluirile făcute de Libertatea despre compania Clever.

„Jurnaliștii de la Europa FM și de la ziarul Libertatea au explicat cum și-au dat seama că au fost induși în eroare de o campanie de publicitate plătită de Clever pentru a-i defăima pe taximetriști, iar mass-media a preluat-o ca pe o știre reală. Este posibil ca acțiunea lor să fie o altă latură a campaniei de PR, dacă nu cumva i-a păcălit vreo firmă de avocatură, pentru că nu se justifică o astfel de acțiune, din punct de vedere juridic”, a explicat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

De asemenea, sindicaliștii le atrag atenția guvernanților că firmele care fac ridesharing „încalcă, de fapt legile statului român, iar o lege care să reglementeze diferit aceeași activitate de transport în regim de taxi înseamnă discriminarea gravă a celor care respectă legile și plătesc toate taxele și impozitele în România, contribuind la bugetul statului cu circa 7% din PIB”.

„Noul proiect de lege pentru firmele care pretind că fac „ridesharing” în România vor face în continuare profit de 25 % nefiscalizat, bani care vor intra în conturi din afara țării, iar TVA-ul plătit pentru aceste sume încasate va fi de numai 7 % , cu toate că transportul se exercită pe teritoriul României.

Fotografie principală: Vlad Chirea

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Citește și:

Aplicația Clever Taxi a lui Daimler Benz a plătit un articol în Adevărul, care-i prezintă pe taximetriștii români drept niște brute limitate, homofobe și amenințătoare!

Povestea unei false amenințări comise de taximetriști la adresa trotinetelor, care a devenit articol plătit și, mai apoi, știre!

Povestea dezinformării la adresa taximetriștilor continuă! Cine e falsul taximetrist care se revolta la adresa „bulangiilor” cu trotinetele electrice

Clever Taxi se dezice de citatul homofob inserat în propria reclamă, dar nu-și reproșează articolul publicitar pe care l-a comandat și în care taximetriștii sunt denigrați!

VIDEO / Consultantul care a remarcat știrea falsă despre violența taximetriștilor spune că riscul propagării acestor articole este să se ajungă la învrăjbire și radicalizare

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste
GSP.RO

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine