MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Reacția Vioricăi Dăncilă, după ce patru militarii români au fost răniți în Afganistan. „Ne-am asigurat că primesc cele mai bune îngrijiri medicale”

Distribuie

Viorica Dăncilă a declarat că este alături de militarii români care au fost răniți sâmbătă în timpul unei misiuni în Afganistan. Premierul a precizat că a discutat cu ministrul Apărării pentru a se asigura că militarii primesc cele mai bune îngrijiri medicale.

„Sunt alături de militarii români răniţi astăzi în misiunea din Afganistan, care şi-au pus vieţile în pericol luptând pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale. Împreună cu ministrul Apărării ne-am asigurat că eroii noştri primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Le doresc sănătate, putere şi îi aşteptăm cu bine acasă, alături de familiile şi de camarazii lor. Mulţumesc încă o dată militarilor români pentru dedicarea, profesionalismul şi patriotismul pe care le dovedesc în cadrul misiunilor la care participă alături de aliaţii noştri”, a transmis premierul Viorica Dăncilă, conform Agerpres.

Patru militari români – plutonierul Dănuţ Donţu şi caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr şi Ionel Cristea – au fost răniţi sâmbătă, în timp ce se aflau într-o misiune în provincia Kandahar, Afganistan.

Potrivit Ministerului Apărării, o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor şi protejate împotriva ambuscadelor), operate de militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, aflaţi în misiune în zona de responsabilitate din provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament uşor de infanterie executat de insurgenţi.

Cei patru militari răniţi în urma incidentului au fost evacuaţi pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toţi fiind conştienţi şi în stare stabilă.

Mesajul președintelui Iohannis pentru cei patru soldați români răniți în Afganistan: „Le urez însănătoşire grabnică”

sursă foto: Hepta


Citește și:

EXCLUSIV | AFACEREA COCAINA: Un tânăr român cărăuș de droguri din America de Sud în Europa, plătit cu 4.000 de euro pentru un transport, povestește ce sume imense trec prin mâinile traficanților și cum a fost prins și închis în Brazilia!


 

Comentarii