Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Recordul muncii degeaba în Piața Progresul: Granitul pus acum 2 săptămâni e înlocuit cu alt granit!

Recordul muncii degeaba în Piața Progresul: Granitul pus acum 2 săptămâni e înlocuit cu alt granit!

De mai mult de trei luni au început lucrările de renovare a pieței Progresul din Sectorul 4 al Bucureștiului. La o lună după ce a acoperit câteva zeci de metri pătrați cu granit de proastă calitate, acesta s-a stricat și firma s-a apucat să îl înlocuiască cu alt granit.

De Daniel Stanciu,

Contractată de Primăria condusă de edilul PSD Daniel Băluță, firma Delta Vision Construct SRL a adus în Piața Progresul granit cu defecțiuni. Unele plăci erau de 2 cm grosime, altele de 1,5 cm. Pe lângă aceasta, unele plăci erau de formă convexă iar altele de formă concavă. 

Stânga, granitul care urmează să fie înlocuit. În dreapta, cel nou

În urma unei inspecții, s-au constatat diferențele de nivel și de formă din plăcile de granit, așa că s-a decis înlocuirea lor. 

Muncitori povestesc că, pe lângă firma inițială, Delta Vision Construct SRL, care s-a ocupat de pavare, au mai venit și muncitori de la o altă firmă, Ametist, pentru a ajuta cu lucrarea. 

Muncitorii de la ambele firme scot granitul pus acum câteva saptămâni  și îl înlocuiesc cu cel nou.

Într-adevăr au fost unele probleme cu un prim lot din granitul furnizat.


Costin Gulie, administrator Delta Vision Construct SRL:

Costin Gulie, administratorul Delta Vision Construct, a recunoscut că „au fost unele probleme cu un prim lot din granitul furnizat”. Directorul susține că Primăria nu va plăti în plus.

Am înțeles că e o cheltuială suportată de furnizorul de granit. Ulterior, loturile pe care le-a furnizat în piață au fost de bună calitate.

Administratorul Delta Vision, Costin Gulie:

Legat de orele de muncă în plus necesare înlocuirii granitului, Gulie nu a reușit să spună cine va acoperi costurile. De asemenea, nu a dorit să declare cine a inspectat lucrarea și cine a decis înlocuirea plăcilor. 

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

A mai apărut o a doua firmă care înlocuiește granitul pus acum câteva săptămâni: Ametist. E neclar pe ea cine o va plăti.

„Nu știu să vă dau informații despre Ametist (a doua firmă, n.r.). Nu știu ce să vă spun despre asta”, mai spune Costin Gulie legat de firma cu care ar trebui să finalizeze lucrarea de renovare.

Ziarul a solicitat un punct de vedere oficial de la Primăria Sectorului 4 pentru a afla valoarea lucrării și cine va suporta costurile extra pentru înlocuirea granitului și a orelor de muncă în plus. 

Până la ora publicării acestui articol, reprezentanții Primăriei nu au venit cu un răspuns.

Close
Închide
  Close