Mai multe atacuri teroriste au îndoliat Marea Britanie în 2017, soldate în total cu moartea a 35 de persoane. În martie, la Londra, un bărbat a intrat cu un vehicul în trecătorii aflaţi pe Podul Westminster, înainte de a înjunghia un poliţist în faţa Parlamentului. Cinci persoane au murit, printre care și o româncă, aflată în vacanță.

Două luni mai târziu, în seara de 22 mai, un britanic s-a aruncat în aer la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande găzduit de Manchester Arena. 22 de persoane au murit și alte 116 au fost rănite. Printre victime s-au aflat şi şapte copii.

În iunie, trei bărbaţi aflați într-o camionetă au intrat în trecătorii de pe London Bridge înainte de a înjunghia mai multe persoane în zona Borough Market, omorând opt persoane.

Într-o notă mai personală, regina, în vârstă de 91 de ani, a vorbit despre căsnicia sa cu prinţul Philip. Cei doi au sărbătorit anul acesta nunta de platină – 70 de ani de la căsătorie. În discursul său, regina a salutat „simţul umorului” şi „sprijinul” pe care i le-a oferit soţul său, prinţul Philip, în vârstă de 96 de ani, în toţi aceşti ani.

Citește și: