Mergi direct la conținut »
Regina Elisabeta a II-a a adus un omagiu victimelor atentatelor, în tradiționalul mesaj de Crăciun
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Regina Elisabeta a II-a a adus un omagiu victimelor atentatelor, în tradiționalul mesaj de Crăciun

Regina Elisabeta a II-a a adus un omagiu victimelor atentatelor, în tradiționalul mesaj de Crăciun

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a adus un omagiu victimelor atentatelor de la Londra şi Manchester în mesajul său tradiţional de Crăciun, relatează AFP. "De Crăciun, mă gândesc la Londra şi la Manchester, ale căror personalităţi puternice au strălucit în faţa atacurilor teroriste anul acesta", a spus suverana în discursul ei.

 

Mai multe atacuri teroriste au îndoliat Marea Britanie în 2017, soldate în total cu moartea a 35 de persoane. În martie, la Londra, un bărbat a intrat cu un vehicul în trecătorii aflaţi pe Podul Westminster, înainte de a înjunghia un poliţist în faţa Parlamentului. Cinci persoane au murit, printre care și o româncă, aflată în vacanță.

Două luni mai târziu, în seara de 22 mai, un britanic s-a aruncat în aer la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande găzduit de Manchester Arena. 22 de persoane au murit și alte 116 au fost rănite. Printre victime s-au aflat şi şapte copii.

În iunie, trei bărbaţi aflați într-o camionetă au intrat în trecătorii de pe London Bridge înainte de a înjunghia mai multe persoane în zona Borough Market, omorând opt persoane.

Într-o notă mai personală, regina, în vârstă de 91 de ani, a vorbit despre căsnicia sa cu prinţul Philip. Cei doi au sărbătorit anul acesta nunta de platină – 70 de ani de la căsătorie. În discursul său, regina a salutat „simţul umorului” şi „sprijinul” pe care i le-a oferit soţul său, prinţul Philip, în vârstă de 96 de ani, în toţi aceşti ani.

Citește și:

Close
Închide
  Close