Mergi direct la conținut »
Restituirea donațiilor din campania de achiziție a "Cuminţeniei Pământului", decisă prin Hotărâre de Guvern
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Restituirea donațiilor din campania de achiziție a "Cuminţeniei Pământului", decisă prin Hotărâre de Guvern

Restituirea donațiilor din campania de achiziție a „Cuminţeniei Pământului”, decisă prin Hotărâre de Guvern

Restituirea donațiilor din cadrul campaniei de achiziție a "Cuminţeniei Pământului", decisă prin Hotărâre de Guvern. Anunțul a fost făcut, joi, de premierul Viorica Dăncilă.

De Valentina Postelnicu,

Guvernul va aproba joi măsurile necesare pentru restituirea sumelor de bani încasate în cadrul subscripţiei publice pentru achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia Pământului”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

„În şedinţa de Guvern de astăzi vom adopta Hotărârea de Guvern prin care sunt stabilite măsurile necesare pentru restituirea sumelor de bani încasate în cadrul subscripţiei publice pentru achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia Pământului”. Astfel sunt corectate neajunsurile din anul 2016 care au făcut ca donaţiile făcute de populaţie să nu poată să fie restituite până la acest moment”, a declarat șefa Executivului.

Statul român vrea să restituie integral donaţiile făcute pentru „Cuminţenia Pământului” până pe 31 decembrie 2018, potrivit proiectului de hotărâre semnat de prim-ministrul Viorica Dăncilă și aflat în dezbatere publică până pe 10 martie.

“În temeiul Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) supune dezbaterii publice proiectul de Hotărâre privind stabilirea măsurilor necesare pentru restituirea sumelor de bani încasate în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Ministerul Culturii a făcut o procedură care îți explică cum poți să-ți primești înapoi donația pentru Cumințenia Pământului.

Cei care au donat prin depunere de numerar la sediile instituțiilor de credit și prin mandat poștal, trebuie să trimită la adresa [email protected], până la data de 31 octombrie 2017, o cerere de restituire, însoțită de copii ale documentelor de plată și de documente justificative/dovada depunerii sumei solicitate. Persoanele care și-au schimbat contul bancar sau doresc restituirea banilor în alt cont trebuie să completeze și ei aceeași cerere.

Citește și: ANALIZĂ / Ce înseamnă cumpărarea UPC de către Vodafone pentru România

Close
Închide
  Close