Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, judetul Teleorman, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. a, etaj 4
Struguri in halat
Ingrediente: 500 g struguri negri fara samburi, 200 g smantana, 125 ml lapte, doua oua, 150 g zahar, o lingura faina, doua plicuri vanilie.
Preparare: Se freaca ouale cu zaharul pana se face o crema, se adauga faina si vanilia si se amesteca bine. In aceasta compozitie se toarna putin cate putin lapte incalzit si smantana.
Intr-un vas termorezistent se aranjeaza boabe de struguri si peste ele se toarna crema obtinuta. Se da vasul la cuptor 20-25 minute.
Cartofi copti
Ingrediente: 6 cartofi mari, o lingura cu unt sau margarina, o ceapa taiata marunt, o lingura boia de ardei, doua-trei felii cas ras.
Preparare: Cartofii se spala si se coc la cuptor. Cand sunt gata, se taie in jumatate pe lungime si se scobesc. Miezul care a fost scobit se zdrobeste bine, se adauga unt sau margarina si sare si putin lapte, atat cat sa se omogenizeze. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii, apoi se garnisesc cu ceapa, boia si cas ras. Se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Frigarui de pui cu ciuperci
Ingrediente: un piept de pui, 200 g ciuperci, o ceapa mare, 200 g rosii, 100 ml vin, 20 g ulei, piper, cimbru sau oregano, sare.
Preparare: Se spala pieptul de pui, se inlatura pielea, se usuca cu un servet, se dezoseaza, se taie in opt bucati si se pune la macerat o ora in vin amestecat cu ulei si condimente. Se scot palariile ciupercilor, se spala, se curata pielita si se taie in jumatati sau sferturi, ceapa si rosiile se taie rondele. Bucatile de pui se scot din marinata, se scurg si se insira pe tepuse, alternandu-se cu felii de ceapa si rosii. Frigaruile se frig 12-15 minute, iar in timpul prajirii se stropesc cu sosul de vin si se intorc de doua-trei ori.