În urma unui proiect cofinanțat din fonduri europene, în satul Buia al comunei Șeica Mare a fost înființată o patiserie cu produse ”100% naturale”, produse după rețetele tradiționale ale deserturilor care răsfațau gusturile nepoților atunci când erua preparate de bunici.
În satul Buia, la doamna Maria Marin în curte, 20 de săteni vin zilnic la serviciu, o patiserie unde se găsesc covrigi simpli sau umpluți, salam de biscuiți sau cozonac ce îți lasă gura apă, notează reporterii Turnul Sfatului, numai gândindu-te la ele.
„Produsele noastre au un ingredient pe care nu ne este teamă să-l destăinuim și anume dragostea pentru bunici și dragostea pentru tradiție. Covrigii cu nucă și miere, merdenele, brioșele cu ciocolată și brioșe cu cacao sunt produsele pe care le oferim la rândul nostru, cu dragoste. Așa cum le-am învățat a le prepara de la bunicii din Buia”, spune Florina Canciu, reprezentanta patiseriei.
Imediat după implementarea proiectului, în 2015, produsele realizate la Buia au fost supuse mai multor teste în diferite spații de comercializare. Acestea au ajuns și la Piața Transilvania, unde oamenii care au gustat din ele au rămas de-a dreptul impresionați. De câteva luni, preparatele ajung în mai multe magazine din Sibiu, Făgăraș și Alba.
La preț de producător, un cozonac cu nucă este 16 lei, iar covrigii cu cașcaval ajung la 18 lei kilogramul. Cele mai scumpe preparate sunt bomboanele ”tip Raffaello” și Choux a la crème, pentru care trebuie să scoți din buzunar 20 de lei/kg. Pastele se vând cu 4,5 lei 200 de grame.
„La început, lumea ne-a zis că prețurile sunt un pic cam mari la unele produse, dar după ce au cumpărat și gustat produsele și au văzut calitatea au zis că merită să dea mai mult cu un leu sau doi dar să știe că mănâncă ceva sănătos”, adaugă Florina.
Sursa foto: turnulsfatului.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro