Românii care vor sa beneficieze de tarife nationale la convorbirile in roaming trebuie să plătească mai mult atunci când își înnoiesc abonamentul. La fel si în cazul pachetelor pre pay.

Recent, cele mai mari companii de telefonie mobilă au mărit costurile pentru clienţii care vor facilităţi de roaming. De exemplu, pentru a avea tarife naţionale şi în cazul convorbirilor din spaţiul european, cartela este mai scumpă, în medie, cu doi euro. În cazul abonamentelor, preţul creşte în medie cu patru euro.

Companiile au schimbat preţurile la nici trei luni după ce s-au egalizat tarifele pentru convorbirile în tot spaţiul UE. Clienţii au observat schimbările şi deja au apărut plângeri.

„Nu mi se pare normal mai ales că de curând am fost plecată şi eu în străinătate şi am avut nevoie bineînţeles să îmi folosesc opţiunea de acasă şi mi s-a spus că nu este posibil”, spune un utilizator.

„În ceea ce privește partea de roaming, reclamații pe care le-am avut înregistrate având în vedere costurile au fost redirecționate către Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații”, a declarat un comisar din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

„În acest moment există o investigatie pe rol (…) și în functie de constătarile care vor fi făcute (…) autoritatea bineînteles că va interveni”, spune președintele Autorității pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Adrian Diță.

Investigaţii similare au fost declanşate în mai multe ţări europene. Fenomenul a luat amploare după ce Comisia Europeană a eliminat tarifele de roaming în UE pe 15 iunie 2017.

Sursa: stiriletvr.ro


Un șofer din Suceava a primit 15 amenzi în câteva minute și 300 de zile suspendare dreptul de a conduce. Un record greu de egalat!


Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine