Mai sunt două săptămâni până când România iese la vot. Cum legea electorală îi obligă pe cei care candidează să-și depună declarația de avere, așa a făcut și primarul suspendat al sectorului 3, Robert Negoiță. 

Demisionar din PSD, Negoiță a decis să candideze la alegeri din partea Partidului București 2020, susținut de Pro România. Iar șansele ca acesta să iasă sunt foarte mari. 

Regele locurilor de parcare

Ce spune declarația de avere a politicianului de 48 de ani? Acesta deține mai multe zone de teren arabil în total 84.194 de metri pătrați, teren intravilan de 2 hectare, patru case de locuit, 17.000 de mp de locuri de parcare, un subsol de bloc și un spațiu comercial. 

Pe lângă toate acestea, politicianului a câștigat printr-o executare silită a unui teren extravilan în Popești Leordeni de 568.000 de lei. Interesant că la salariul său de 164.268 de lei pe an, undeva la 2.800 de euro pe lună, Negoiță are un singur cont bancar și acela cu doar 7.495 de euro în el.

Datorie imensă către ANAF, cu care se judecă

În schimb, declarația sa de avere șochează cu adevărat la capitolul 5, datorii! 

Negoiță are aproape 61 de milioane de euro datorii! Mai exact 60.795.173 de euro. 

O datorie de un milion către Banca Transilvania, 4,8 milioane către Patricia Bank și doar 200.000 de euro către BCR Pitești. În total 6 milioane de euro! Datoria în lei este colosală. Cea mai mare fiind către Agenția Națională de Administrare Fiscală: 250 de milioane de lei, despre care Negoiță notează în declarația de avere următoarele:

„Deciziile de impunere emise de ANAF au fost contestate în instanță, litigiul aflându-se în prezent suspendat în faza procedurii administrative prealabile. Suma pretinsă datorată către ANAF este de 250.305.914 lei, fiind compusă din principal în sumă de 76.483.447 lei debit TVA, plus dobânzi și penalități de întârziere în sumă de 173.822.467 lei, plus 435.247 lei debitate datorate pe rol fiscal persoană fizică, calculate de către ANAF până la data de 21 mai 2020”.

Dosarul a ajuns pe masa DNA

Anchetatorii susțin că firmele lui Robert Negoiță au construit trei ansambluri rezidențiale compuse din vile, blocuri și locuri de parcare, în orașele Voluntari și Popești Leordeni, din județul Ilfov. 

Apoi el apoi a vândut, în nume propriu, 1.250 de imobile, fără să plătească la bugetul de stat TVA pentru aceste tranzacții. 

Din vânzarea celor 1.250 de imobile, acesta ar fi obținut, potrivit DNA, în perioada 10 ianuarie 2006 – 13 iulie 2009, venituri de 364.714.645 de lei. Iar prejudiciul care ar fi fost produs de Negoiță bugetului de stat prin neplata TVA a fost estimat de procurorii DNA la 77.148.021 de lei.

Un alt aspect interesant din declarația de avere a politicianului este reprezentat de unele datorii pe care acesta le-ar avea către primăria sectorului 3, 115.000 de lei, către cea din sectorul 4, 131.731 de lei, dar și către primăria orașului Constanța, o datorie de 3.896 lei. Acesta are datorii și către alte primării din județul Ilfov, Voluntari, Popești Leordeni și Afumați, toate în valoare de 433.771 de lei.

Libertatea a încercat să ia legătura cu politicianul, candidatul partidului București 2020, dar fără rezultat.

A scăpat de coronavirus

Robert Negoiță a scris pe Facebook că a trecut cu bine după ce-a fost infectat cu coronavirus.

„La două săptămâni de când am fost depistat pozitiv la infectarea cu virusul COVID 19 sunt vindecat şi mă simt excelent, gata să mă apuc iar de treabă. Au fost două săptămâni ciudate în care aş minţi să vă spun că totul a fost simplu. Impactul emoţional şi, uneori fizic, au fost provocări pe care le-am depăşit şi cu ajutorul dumneavoastră, lucru pentru care vă mulţumesc din suflet. Cred că lupta cu această boală poate fi câştigată şi de cei aflaţi în jurul celor care au ghinionul să se infecteze, fie că vorbim de familie sau prieteni. Energiile lor pozitive transmise către pacienţi, dublate de efortul absolut remarcabil făcut de medicii noştri ne dau şanse sporite în faţa acestei pandemii”, a scris Negoiţă acesta.

„Îmi pare rău că-i dezamăgesc pe adversarii mei politici care au profitat de acest episod neplăcut şi m-au atacat în lipsă, dar de mâine sunt la treabă. Adică la cei 99% muncă pentru Sectorul 3. Pe ei îi las, în schimb, să se ocupe de cei 100% politică ieftină, că… deh e campanie electorală. Le promit totuşi că în acel 1% ce îmi rămâne mie pentru politică, îmi voi face timp să le mai explic încă o dată că în administraţia locală este vorba despre proiecte, nu de politicianism ieftin”

Robert Negoiță, candidatul Partidului București 2020 la sectorul 3:

Ce datorii mai au principalii candidații la alegerile locale din București

  1. Aurelian Bădulescu (PSD) are o datorie de 250.000 de euro
  2. Dan Ștefănel (PMP) are 48.550 de euro
  3. Daniel Băluță (PSD) trebuie să dea înapoi suma de 16.500 de euro către Banca Transilvania
  4. Cristian Băcanu (PNL) are și el o datorie de 11.300 de euro.
  5. Radu Mihaiu (USR-PLUS) are două credite de 115.000 de euro, la Libra Bank
  6. Marian Militaru (PMP) are o datorie către BCR de 57.000 de euro
Citeşte şi:

Cine este Sile Pietroi, zis și ”Măcelarul din Glina”. 13 membri ai clanului său au fost arestați. În 2008, el a fost eliberat, după ce a spus că avea rate la bănci, era cardiac și nu suporta detenția

ONG-urile le cer lui Predoiu și CSM republicarea dosarelor de trafic de persoane, scoase tacit de pe portalul instanțelor. „Secretizarea ajută rețelele de crimă organizată”

Urmărește-ne pe Google News
Anamaria Prodan și Ciprian Marica, imagine virală într-o locație de lux. Cum au fost pozați cei doi
PARTENERI - GSP.RO
Anamaria Prodan și Ciprian Marica, imagine virală într-o locație de lux. Cum au fost pozați cei doi
Ce a putut să facă Monica Gabor pentru Irinel Columbeanu, imediat cum a aflat că a ajuns sărac lipit pământului. RESPECT!
Playtech.ro
Ce a putut să facă Monica Gabor pentru Irinel Columbeanu, imediat cum a aflat că a ajuns sărac lipit pământului. RESPECT!
Ce riscă românii care refuză încorporarea în armată, în caz de război sau stare de asediu
Observatornews.ro
Ce riscă românii care refuză încorporarea în armată, în caz de război sau stare de asediu
Horoscop 29 ianuarie 2022. Capricornii revin la gânduri mai bune și datorită faptului că se vor simți bine în propria piele
HOROSCOP
Horoscop 29 ianuarie 2022. Capricornii revin la gânduri mai bune și datorită faptului că se vor simți bine în propria piele
Cine e tânărul cu BMW care a pierit în mașina strivită de un TIR, pe un drum drept
Știrileprotv.ro
Cine e tânărul cu BMW care a pierit în mașina strivită de un TIR, pe un drum drept
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Telekomsport
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer
PUBLICITATE
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer