Mergi direct la conținut »
Un român de 20 de ani a fost condamnat în Marea Britanie, după ce a încercat să introducă în Regat șapte imigranți afgani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un român de 20 de ani a fost condamnat în Marea Britanie, după ce a încercat să introducă în Regat șapte imigranți afgani

Un român de 20 de ani a fost condamnat în Marea Britanie, după ce a încercat să introducă în Regat șapte imigranți afgani

Un contrabandist român care a încercat să introducă ilegal șapte persoane în Marea Britanie, înghesuite într-o camionetă adaptată special pentru acest lucru, a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare, relatează Daily Mail.

Liviu Borobeica a ascuns șapte afgani, cinci adulți și doi copii, într-un compartiment special construit în spatele scaunelor pasagerilor, în zona de bagaje a microbuzului pe care îl conducea.

Mașina la volanul căreia se afla tânărul român a fost oprită de poliția de frontieră la controalele turistice din Dover Eastern Docks din Kent, pe 16 martie.

„Camioneta a fost adaptată special pentru contrabandă. Nu era nicio posibilitate ca persoanele din interior să iasă fără ajutorul unei persoane din afară. Scaunele din spate trebuiau scoase pentru a se ajunge la ei”, a explicat un reprezentat al Poliției de Frontieră din Marea Britanie.

Borobeica, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat, dar a refuzat să colaboreze cu autoritățile britanice. Luni, el a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare.

Foto: kentonline.co.uk


Citește și: EXCLUSIV | Corespondență din Paris de la Oana Moisil: ”Aici arde Notre-Dame! Pe tot coridorul de la etajul meu miroase tare a ars”


 

Close
Închide
  Close