De Eduard Apostol,

Coronavirusul a făcut victime în peninsulă, până acum în zona Lombardia și Veneto și cel puțin , în timp ce 10 localități sunt în carantină. În tot acest timp, apar alte zeci de cazur, iar activitățile ce implică prezența oamenilor în cadru social au fost minimalizate la maximum.

Sport în carantină

Trei partide de duminică din Serie A au fost amânate: Inter Milano – Sampdoria, Atalanta – Sassuolo și Hellas Verona – Cagliari. Partida de joi dintre Internazionale și Ludogorets Razgrad, echipă unde joacă românii Dragoș Grigore, Cosmin Moți și Claudiu Keșeru, s-ar putea amâna sau disputa într-un alt oraș, fără spectatori.

În Lombardia sunt peste peste 175.000 de români înregistrați, în timp ce în Veneto sunt peste 125.000 de conaționali. Întrecerile sportive, având în vedere fluxul de public, adică un pericol uriaș de contaminare, sunt monitorizate la maximum.

Orlando Popa, antrenor cu portarii la diverse cluburi de fotbal din Emilia-Romagna, care a lucrat și la AC Milan la juniori, este aproape de zona cu probleme. Și are și el inima strânsă, mai ales că fiul său, Matia, 11 ani, este fotbalist la CDF Inter Milano. Metropola italiană e la 140 de kilometri de Reggio Emilia, orașul unde locuiește familia lui.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Decizii extreme

Lodi, aflat la 30 de kilometri depărtare, este în carantină.

”Acolo, dacă intri, nu te mai lasă carabinierii să ieși. Sau, dacă vrei să ieși, te țin trei luni închis, până-ți dau drumul! Este greu de prevăzut ce va urma. Dacă până diseară apar 1.000 de cazuri în Italia, se-nchid granițele! Depinde de câte cazuri apar de la o zi la alta. Duminică seară, oficialitățile au decis să închidă orice manifestare sportivă în Emilia-Romagna, eu locuiesc în Reggio Emilia, plus școli, plus grădinițe, baruri, restaurante. Eu stau acasă cu copiii. Și așteptăm. Așteptăm o speranță, ceva! Acum, au găsit cinci cazuri la Piacenza, la 50 de kilometri de mine, și două la Parma, la 20 de kilometri de mine”, a povestit Orlando, care lucrează și ca scouter la Reggiana.

”Toți ne vom îmbolnăvi, dar să facă rost de antibiotice”

Fostul fotbalist a continuat pentru Libertatea: ”Am fost azi dimineață la ora 8:00, la cumpărături, am lăsat copiii cu cineva acasă, iar în magazine era totul gol. Veniseră de aseară oamenii și-au luat tot ceea ce au prins, apă, mâncare, provizii. Oamenii acum și pentru o tuse sună la numărul special. N-ai voie la spital să nu-i infectezi pe toți, vin acasă să te controleze. Nu cred că s-a mai întâlnit lumea cu astfel de chestii după al doilea război mondial. Dacă se închid granițele?! Că există și varianta asta, se discută. Până la urmă, probabil, toți ne vom îmbolnăvi fiindcă e un virus nou, dar se încearcă a se îmbolnăvi pe rând, ca să facă rost de antibiotice. Italienii încearcă să nu pună la pământ tot sistemul sanitar, fiindcă ar bloca tot, de la economie, la viață”. a mai spus românul.

Citeşte şi:

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Cea mai neagră zi în Spania: 849 de morți în doar 24 de ore. Numărul de bolnavi a depășit 90.000

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres