Mergi direct la conținut »
Românii sunt cei mai religioşi dintre europeni. Se roagă zilnic și cred în existența lui Dumnezeu
Ştiri Libertatea > Ştiri > Românii sunt cei mai religioşi dintre europeni. Se roagă zilnic și cred în existența lui Dumnezeu

Românii sunt cei mai religioşi dintre europeni. Se roagă zilnic și cred în existența lui Dumnezeu

Românii sunt cei mai religioşi dintre europeni, 55% dintre ei declarându-se chiar "foarte religioşi", conform datelor unui studiu realizat de Pew Research Center, dat publicităţii miercuri, 5 decembrie.

Conform profilului de ţară prezentat de Pew Research Center, 50% dintre români (locul al 4-lea) declară că religia este foarte importantă în vieţile lor, 50% (locul al 2-lea) că participă la slujba religioasă cel puţin o dată pe lună, 44% (locul al 3-lea) că se roagă zilnic şi 64% (locul al 4-lea) că sunt absolut siguri că Dumnezeu există.

De altfel, a fost coadă la Catedrala Mântuirii Neamului, în ziua sfințirii altarului, pe 25 noiembrie, dar și în zilele ce au urmat, dedicate vizitării Catedralei.

În general, pentru europeni religia este mai puţin importantă decât pentru locuitorii din Africa, America Latină ori SUA, arată studiul, care indică însă mari diferenţe şi între cele 34 de ţări europene analizate.

În timp ce în Italia 27% dintre respondenţi se consideră foarte religioşi, în Germania acelaşi răspuns l-au dat numai 12% dintre persoanele intervievate. Cele mai mici procente de persoane care se declară foarte religioase au fost consemnate în Estonia (7%), Cehia şi Danemarca (ambele cu 8%).

Germanii se dovedesc şi cei mai sceptici în privinţa religiei, numai 10% dintre ei declarându-se ‘absolut siguri’ de existenţa lui Dumnezeu. Spre comparaţie, 79% dintre armeni sunt „absolut siguri” că Dumnezeu există, 73% dintre bosniaci fiind şi ei de acord cu această afirmaţie.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Cele mai multe persoane care frecventează biserica se află în Polonia, unde 61% dintre respondenţi au declarat că merg la slujbă cel puţin o dată pe lună, potrivit studiului, citat de Agerpres.

FOTO – Hepta


Citește și… Ce au descoperit legiştii pe trupurile poliţistului şi a iubitei sale, găsiţi morţi în casă la Oraviţa


 

Close
Închide
  Close