MENIU CAUTĂ

Rugăciunea „Tatăl Nostru” va fi schimbată. Are legătură cu ”ispita”

Distribuie

Rugăciunea "Tatăl Nostru" va fi schimbată, urmând ca o frază din aceasta să fie modificată, cel mai probabil pentru a se adapta la vremurile moderne. În primă fază, rugăciunea în noua sa formă îi vizează pe credincioșii catolici, pentru că noua versiune pentru "Tatăl Nostru" urmează a fi aprobată de către Sfântul Scaun.

Modificarea vizează doar un fragment de frază, mai precis „nu ne duce pe noi în ispită”, care a fost reformulat „nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită”, relatează agenția ANSA, citată de Mediafax.

Editările la principala rugăciune din lumea creștină apar în noua versiune a cărţii liturgice folosite în serviciile religioase de Biserica Catolică, Missale Romanum. Aceasta conţine modificări şi pentru alte rugăciuni şi trebuie aprobată de autoritățile religioase de la Vatican.

Conferinţa episcopală italiană, înfiinţată în 1971, este instituția autorizată să stabilească norme pentru slujbele religioase.


Citește și: VIDEO | Angajate ale Ambasadei Irakului din Bucureşti acuză un consul de agresiune sexuală și au făcut reclamații la poliție. «A fost brutal, mi-a tras fermoarul, mi-a scos sânii afară»


 

Citește mai multe despre rugaciune și Vatican pe Libertatea.

Comentarii