Ingrediente: 400 grame aluat de pizza congelat, 350 grame șuncă feliată, 12 felii subțiri de emmentaler, 8 linguri unt, 2 linguri zahăr, 1 lingură sos Worcestershire (opțional), 1 lingură muștar, 1 lingură semințe de mac
Preparare :
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Se unge un vas de yena cu puțin ulei.
- Se întinde aluatul de pizza și se presează ușor pentru a-l subția, apoi se așază pe el feliile de șuncă și emmentaler.
- Se rulează totul pe lungime, ca pentru o ruladă. Când se unesc marginile, acestea se întorc în jos și se presează ușor. Apoi se taie felii groase de aproximativ 2,5 centimetri, care se pun culcate în vasul pregătit.
- Separat, se amestecă untul, zahărul, sosul și semințele de mac și se țin la foc mic, amestecând mereu, până când se topește untul.
- Se toarnă cantități egale din această compoziție peste feliile de aluat cu șuncă și cașcaval.
- Se lasă la cuptor timp de aproximativ 25 de minute.
Dacă nu vrei să le gătești pe loc, rulourile de aluat cu șuncă și emmentaler se pot lăsa peste noapte la frigider, acoperite cu folie alimentară.
La final, dacă tot ți-am făcut poftă, își dăm și un pont : săptămâna aceasta emmentalerul gata feliat are și el un preț foarte bun
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2020/8/15/3013f2b2be0f886aa60965ccc44ceda0.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/2/26/f86b701a8be181bfdb0b52d9ff44aea3.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/2/26/26487638dfa1d0614cb0eef58564195b.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/2/26/96cedf78bb95428cd7e51b1117ac76d7.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/2/27/ce8281240a82c8a8d5a2ebd02f679716.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2020/1/03/35cf158442cfdd89df54fab57e02e6bc.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/2/26/b5f226d41d87e2ed8a2c61e2167ef41e.jpg)