Mergi direct la conținut »
S-a deschis primul magazin care vinde mâncare expirată! Ce ofertă inedită are!
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

S-a deschis primul magazin care vinde mâncare expirată! Ce ofertă inedită are!

În Copenhaga, Danemarca, s-a deschis primul supermarket de unde se pot cumpăra produse expirate.

De Gabriel Stoica,

Magazinul WeFood, din Copenhaga, Danemarca, şi-a deschis uşile pe 22 februarie, venind în întâmpinarea clienţilor cu o ofertă de produse…expirate. Ce-i drept, acestea costă, în medie, cu 50% mai puţin decât cele similar, în termen de garanţie, de la alte magazine.

Folkekirkens Nodhjaelp, ONG-ul care a pornit acest proiect, a amintit că în fiecare an se aruncă o cantitate de mancare de aproximativ 700.000 de tone, doar în Danemarca. Astfel, supermarketul WeGood a ales să pună pe rafturi o parte din alimentele destinate gunoiului, dar care sunt înca bune pentru consum, deşi termenul de valabiltate a trecut.

Astfel speră administratorii WeFood spera să-i atragă ca şi clienţi pe pe cei cărora le pasă de mediul înconjurator, dar şi pe cei nevoiaşi, care au probleme financiare şi nu îşi permit să achite preţurile unor produse în termen.

Un studiu realizat la cererea UE relevă că locuitorii Uniunii Europene risipesc 22 de milioane de tone de hrana pe an, un procent de 80% din această cantitate putând să fie „salvată”.

Close
Închide
  Close