Mergi direct la conținut »
Salvamarii au arborat steagul roșu pe litoral, de Rusalii, din cauza vântului puternic
Ştiri Libertatea > Ştiri > Salvamarii au arborat steagul roșu pe litoral, de Rusalii, din cauza vântului puternic

Salvamarii au arborat steagul roșu pe litoral, de Rusalii, din cauza vântului puternic

Salvamarii au arborat steagul roșu pe litoral, de Rusalii, din cauza vântului puternic, în special la Mamaia şi Constanţa, dar și în stațiunile din sud este pericol. Decizia a fost luată pe 26 mai, dar ei spun că și duminică, 27 mai, marea va fi la fel de agitată și, astfel, scăldatul este strict interzis.

Vântul bate din direcţia Nord-Est, iar la mal valurile sunt foarte mari, dar nici temperatura apei nu este bună pentru baie, fiind doar 17 grade Celsius la mal și cu 4-5 grade mai scăzută, în larg. Mai mult, Marea Neagră a înaintat 5 metri pe plajă.

„Apa are 17 grade , dar în larg este cu mult mai rece. Recomandarea noastră: atâta timp cât apa este încă rece, nu faceţi baie. Poate să mai intre omul în apă până la genunchi, să vadă cum este, dar dacă stă mai mult timp îşi dă seama că este încă rece. Diferenţa de temperatură este foarte mare. Sunt multe persoane care nu şi-au făcut un control medical şi nici nu ştiu de ce boli suferă”, spune Gabriel Culea, coordonatorul salvamarilor din Mamaia, pentru Adevărul.

Acesta spune că riscul unui şoc hipotermic este mare, mai ales dacă persoana care intră în apă nu se acomodează cu ea. De asemenea, acesta le recomandă tuturor celor care ajung pe plajă să respecte indicaţiile salvamarilor şi ale steagurilor arborate de aceştia. Mai ales, atunci când este steagul roşu, lumea trebuie să ştie că scăldatul este interzis.

Iată semnificaţia exactă a steagurilor arborate pe plajă:

  • steagul roşu cu galben – plajă supravegheată de salvamar
  • steagul galben – scăldatul recomandat doar celor experimentaţi
  • steagul roşu – interzis scăldatul.

În acest moment, aproximativ 60 de salvamari ai Serviciului de Salvamari Mamaia patrulează pe zona de litoral Mamaia-Constanţa, iar la începerea sezonului estival, numărul salvamarilor pe această porţiune de plajă va depăşi 100, precizează sursa citată.

Vezi prognoza meteo pentru minivacanța de Rusalii. Vreme caldă, dar instabilă.

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia:

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche:


Citește și: În plin blocaj al posturilor în cultură, “Teatrul Muzical Ambasadorii” a fost înființat „cu dedicație”


Close
Închide
  Close