Mergi direct la conținut »
#salvatipipera / Reconfigurarea și modernizarea liniilor de tramvai din Pipera va începe în 2019. Care sunt planurile Primăriei Capitalei - VIDEO
Ştiri Libertatea > Ştiri > #salvatipipera / Reconfigurarea și modernizarea liniilor de tramvai din Pipera va începe în 2019. Care sunt planurile Primăriei Capitalei - VIDEO

#salvatipipera / Reconfigurarea și modernizarea liniilor de tramvai din Pipera va începe în 2019. Care sunt planurile Primăriei Capitalei – VIDEO

O prelungire a liniei de tramvai 5 către Magistrala 4 de metrou și o subtraversare a intersecției Șoseaua Fabrica de Glucoză cu Șoseaua Petricani se numără printre planurile Primăriei Capitalei cu privire la transportul public pe șine din zonă. Proiectele sunt în curs de evaluare, iar din 2019, acestea ar urma să intre în linie dreaptă, anunță municipalitatea.

De Cătălin Doscaș,

Proiectul tramvaiului 5

Linia tramvaiului 5, suspendată în prezent de RATB, leagă Piața Băneasa de Piața Sfântul Gheorghe din centrul Capitalei. Mare parte din traseul lung de 8,5 kilometri nu a fost modernizat, astfel că RATB a înlocuit tramvaiele cu linia de autobuze 605.

“Este o măsură temporară. Noi avem în plan reabilitarea infrastructurii de tramvai, nicidecum să o desfiinţăm. Se va moderniza. Tramvaiele ajung în dreptul Aerogării Băneasa. Zona nu permite un turnus foarte bun şi sunt folosite tramvaie cu rebrusment (n.r. – cu dublă comandă față-spate). Din cauză că nu a fost modernizată linia, tramvaiele aveau o viteză destul de redusă. Avem de gând ca această linie de tramvai să fie prelungită până în dreptul Academiei de Poliție și, de asemenea, pe Bulevardul Ion Ionescu de la Brad să meargă o linie înainte și pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești să facă joncțiunea cu Magistrala 4 de metrou din zonă. Vom deschide posibilitatea cetățenilor să vină până acolo cu metroul, iar de-acolo să ia tramvaiul până în Pipera, pe niște linii noi”, a declarat, la interviurile Libertatea Live, Speranța Cliseru, consilierul personal al primarului general al Capitalei, fost administrator public al orașului Voluntari.

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu
Recomandări

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

Linia tramvaiului 16, din Pipera pe strada Lizeanu, ar putea deveni rapidă

Cât privește linia tramvaiului 16, paralelă cu Bulevardul Dimitrie Pompeiu, aceasta ar urma “să coboare” pe sub strada Fabrica de Glucoză, la intersecția cu Șoseaua Petricani, la intrarea pe Autostrada 3 București – Ploiești. Pe lângă acest pasaj subteran, municipalitatea anunță și reabilitarea liniei, pentru transformarea acesteia într-una rapidă.

„Avem în plan o lărgire pe străzile Lizeanu și Maica Domnului, pentru a putea permite o linie rapidă. Aşa putem avea control asupra timpilor de parcurs. În studiu se află acum şi o coborâre a liniei de tramvai la intersecţia străzii Fabrica de Glucoză cu Şoseaua Petricani. Există nişte restricţii cu privire la reţeaua de canalizare, dar am determinat că putem să coborâm cu linia de tramvai în acea zonă, astfel încât să eliminăm intersecţia cu carosabilul şi practic să putem face acolo o giraţie.  Legat de liniile de tramvai, noi ne dorim şi mărirea frecvenței tramvaielor la trei minute, pentru că așa se asigură succesul unui transport de mare capacitate. Nu numai linia să fie bună și tramvaiul curat, ci trebuie să și ajungă la timp. Noi, anul acesta dorim să finalizăm proiectele, iar de anul viitor să înceapă prelungirile acestor linii”, conchide consilierul personal al primarului general Gabriela Firea.

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România
Recomandări

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România

Potrivit unui comunicat transmis de municipalitate, la începutul anului, cu privire la planurile care ar urma să fie puse în aplicare în 2018, se are în vedere și înnoirea parcului auto RATB.

“Buget alocat pentru acest an, pentru achiziția a 400 de autobuze Euro 6, 100 de troleibuze, 100 de tramvaie si 42 de autobuze electrice – aproximativ 32 milioane de euro”, se arată în document.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că salvar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail [email protected]

Personajul din spatele atletului kenyan care a încheiat primul maraton în mai puțin de două ore. Am vorbit cu neamțul Helmut Winter, supranumit „profesorul maratoanelor”
Recomandări

Personajul din spatele atletului kenyan care a încheiat primul maraton în mai puțin de două ore. Am vorbit cu neamțul Helmut Winter, supranumit „profesorul maratoanelor”

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

CITEȘTE ȘI

Close
Închide
  Close