Mergi direct la conținut »
UPDATE / Noaptea Muzeelor începe sâmbătă ! Ce surprize îi așteaptă pe vizitatorii nocturni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Noaptea Muzeelor începe sâmbătă ! Ce surprize îi așteaptă pe vizitatorii nocturni

UPDATE / Noaptea Muzeelor începe sâmbătă ! Ce surprize îi așteaptă pe vizitatorii nocturni

Noaptea muzeelor 2016. UPDATE: Castelul Corvinilor, din municipiul Hunedoara, va fi deschis în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, iar vizitatorilor li se pregătesc tot felul de surprize. Aceștia vor putea urmării filmul „Legenda corbului”, o prezentare inedită a istoriei Castelului Corvinilor, ce poate fi vizionat între orele 21:00 – 02:00, în sala Bethlen a instituției.

La Cluj, Compania de Apă Someş participă la manifestare, oferind acces gratuit publicului la Muzeul Apei ”Leonida Truţă”, singurul de acest gen din România şi printre puţinele din lume, dedicat istoriei activităţii de alimentare cu apă potabilă.

La Ploiești, a fost redeschis, zilele trecute, celebrul Muzeu al Ceasului, iar acesta poate fi vizitat sâmbătă seara. Muzeul găzduiește peste 500 de exponate, incluzând ceasuri vechi, rare, dar și extrem de scumpe, precum ceasul de aur care i-a aparținut Regelui Carol I.

Acvariul din Constanța își deschide și acesta porțile pentru o seară. Instituția participă la manifestare deja de nouă ani și este de fiecare data cea mai căutată din oraș. Sâmbătă, Acvariul amplasat pe falzeza Cazinoului va avea intrarea gratuită între orele 20.00 și 24.00.

La Sibiu, Muzeul Naţional Brukenthal deschide în regim gratuit de vizitare Muzeul de Istorie ”Casa Altemberger” şi Muzeul de Istorie Naturală între orele 16.00 şi 23.00.

Celebrul coif princiar getic din aur de la Coţofeneşti este unul dintre artefactele cele mai spectaculoase, cu o valoare arheologică, istorică şi artistică excepţională, din expoziţia ”Tezaurul Istoric”, a Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) din București.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

La Brașov, își deschide porțile, printre altele și Casa Sfatului, sediul Muzeului Județean de Istorie. Circuitul muzeal amenajat în cel mai important monument istoric civil al orașului Brașov cuprinde expoziţia permanentă ”Brașov – Istorie, Cultură, Civilizație” (deschisă în anul 2001), inclusiv secția de istorie antică din subsolul muzeului, și expoziția temporară ”De la propagandă politică la baby boom”.

Cea de-a XII-a ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor, de sâmbătă, 21 mai, aduce numeroase surprize pentru vizitatorii nopcturni care voi dori să profite de intrările libere în instituțiile culturale. O premieră o reprezintă un ghidaj audio-video pe telefoane mobile disponibil pentru muzeele din Bucureşti şi din alte oraşe mari ale ţării.

Peste 170 de muzee și instituții culturale din București și din țară își deschid porțile, sâmbătă, după lăsarea întunericului, și le permit accesul gratuit vizitatorilor. Ziua în care are loc această inedită manifestare este aleasă de Ministerul Culturii din Franţa, instituție care a avut inițiativa eveniment, fiind preluată apoi de țările care organizează Noaptea Muzeelor.

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor
Recomandări

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor

În România, ediția din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor este marcată de o premieră – o aplicație gratuită pentru telefoanele mobile, pe care sunt disponibile tururi ghidate audio-video pentru muzeele care au ales să le realizeze. În plus, anul acesta se alătură două noi locaţii reintroduse în circuitul turistic al Capitalei, respectiv Casa Filipescu-Cesianu şi cunoscuta ”Vilă cu clopoţei” care găzduieşte Muzeul dr. Nicolae Minovici.

Noaptea muzeelor. Circuite în 4 orașe

De asemenea, doritorii au la dispoziție patru circuite muzeale în orașele candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, și anume București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Timișoara, realizate în parteneriat cu organizațiile care gestionează candidatura orașelor.

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei
Recomandări

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei

Turiștii pe care Noaptea Muzeelor îi prinde la munte pot să viziteze gratuit, între orele 20.00 şi 24.00, Castelul Bran. Ba mai mult, cei care ajung aici vor avea parte de un tur special şi de recitaluri de muzică de cameră.

Pictură de Cartea Recordurilor

La Timișoara, unul dintre cele mai interesante evenimente din Noaptea Muzeelor, este expoziția ”Devenire” a sculptoriței Linda Saskia Menczel, găzduită de Casa Artelor. De la ora 21.30, artista va realiza un ”action sculpture”, și anume va demonstra o turnare pe doi tineri.

Și la Tulcea se întâmplă lucruri deosebite, mai ales că orașul de la Dunăre vrea să intre în Cartea Recordurilor de Noaptea Muzeelor, cu o lucrare de pictură la care să contribuie cât mai multe persoane. Proiectul, denumit ”Vizitator Creator”, presupune ca toţi oaspeții muzeelor să-şi pună amprenta pe lucrarea de artă comună.

La Iași, vedeta nopții va fi, cel mai probabil, Palatul Culturii, reabilitat după opt ani, care a stârnit un interes deosebit la sfârșitul lunii trecute, când a avut loc deschiderea oficială pentru public. Mii de oameni au stat atunci cu orele la coadă pentru a profita de faptuș că intrarea a fost gratuită în ziua inaugurării.

Close
Închide
  Close