MENIU CAUTĂ
26 Aug. 2012 14:27

Sănătatea Cristinei depinde de 4.000 de lei. O fetiţă de 4 ani trebuie operată de anus contra naturii

Distribuie

Aşa a fost să se nască. În februarie 2008, Cristina Nica, din localitatea Bolovani, judeţul Dâmboviţa, a venit pe lume, fără ceea ce fiecare om normal are pentru a putea elimina reziduurile fireşti din corp: un anus, dar şi un aparat urinar. Având ceea ce în limbaj medical se numeşte anus contra naturii. La început, medicii de la Spitalul Marie Curie au reuşit să repare unele organe de care Cristina fusese văduvită din naştere.
Dar pentru eliminarea fecalelor şi a urinei, micuţa a rămas cu nişte sonde, catetere, înfipte unul în burtică, iar celălalt, în ombilic. O nouă operaţie, de coborâre a colostomei, ar putea readuce normalitatea în viaţa fetiţei. Dar pentru aceasta, ar fi nevoie de 4.000 de lei, bani pe care familia nu îi are. Nu poate fi operată decât la Târgu Mureş, pentru că în Bucureşti nu se mai fac astfel de operaţii', spune mama Cristinei. Între timp, puţinii bani ai familiei se duc şi pe tubuleţele din burtica şi din buricul micuţei, care trebuie schimbate foarte des. Primim, ce-i drept, 120 de catetere şi 26 de punguţe lunar, de la Casa de Asigurări, dar nu ajung, din cauză că fetiţa nu prea asimilează mâncarea şi e mai tot timpul deranjată la stomac. Aşa că trebuie să-i schimb sondele cam la 2-3 ore. Iar un singur cateter costă 40 de lei', adaugă mama, care ştie doar că 4.000 de lei o despart pe fetiţa ei de o viaţă în limita normalului.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro. Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro.

Cum poţi ajuta

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Dacă vrei să ajuţi cu bani, o poţi face în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.
Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii