Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Săptămâna în imagini | Viața în vremea epidemiei în Wuhan, furtuna monstru din Spania și lăcustele care au invadat Kenya și Somalia

Săptămâna în imagini | Viața în vremea epidemiei în Wuhan, furtuna monstru din Spania și lăcustele care au invadat Kenya și Somalia

În Wuhan, China, orașul de unde a pornit epidemia de pneumonie virală, milioane de cetățeni sunt în carantina impusă de autoritățile care încearcă să oprească răspândirea virusului. În Spania, o furtună puternică a ucis zece oameni, iar în Kenya, lăcustele au devastat culturile agricole.

De Adrian Cochino,

Numărul de morți și de persoane infectate a crescut rapid în China, astfel că autoritățile au decis să impună o carantină în Wuhan, orașul de unde a originat virusul, dar și în alte orașe.

Toate liniile de transport public au fost suspendate, iar mulți oameni evită să mai iasă pe străzi, după ce și-au făcut, pe cât posibil, stocuri de alimente.

În Spania, furtuna Gloria care a lovit țara începând de duminică a lăsat în urma sa zece morţi, potrivit unui ultim bilanţ publicat joi de autorităţile locale.

Potrivit serviciilor de urgenţă, numărul deceselor provocate de intemperii ar putea creşte, în contextul în care cel puţin cinci persoane sunt în continuare date dispărute în Catalonia şi arhipelagul Baleare.

În Somalia și Kenya, fermierii privesc neputincioși la invazia lăcustelor care le devorează recoltele. ONU a avertizat că este ”cea mai gravă” criză din ultimii 25 de ani, care pune în pericol securitatea alimentară a oamenilor.

Iar în Irak, zeci de oameni au murit în timpul protestelor care au continuat timp de mai multe zile. Oamenii acuză corupția și cer investiții în serviciile sociale.

Close
Închide
  Close