Mergi direct la conținut »
Scandal de proporții la bordul unui avion TAROM. Un pasager a fost scos în cătușe din aeronavă - VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Scandal de proporții la bordul unui avion TAROM. Un pasager a fost scos în cătușe din aeronavă - VIDEO

Scandal de proporții la bordul unui avion TAROM. Un pasager a fost scos în cătușe din aeronavă – VIDEO

Polițiștii de frontieră au reținut o familie de marocani, după ce o femeie a scuipat o însoțitoare de bord. După gestul femeii, comandantul a decis să-i debarce, însă oamenii au refuzat, iscându-se o busculadă în toată regula.

De Mihai Niculescu,

Un scandal de proporții a fost filmat într-un avion Tarom care urma să plece miercuri spre Egipt.

Mai bine de două ore a durat situația tensionată de la bordul avionului, care a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu întârziere. Femeia în cauză a leșinat și a fost nevoie de intervenția medicilor, la fel și pentru un copil care a asistat la scenele șocante, arată Digi24.

Momentul încătușării bărbatului a fost filmat de o pasageră, care, spune ea, a fost amenințată și ea că va fi dată jos din avion dacă nu oprește înregistrarea. Imaginile au apărut apoi pe Facebook.

Peste 150 de călători, printre care mulţi copii, au asistat la evacuarea brutală a unei familii de la bordul avionului Tarom. Scandalul a început după ce o femeie din Maroc, care călătorea împreună cu soţul şi fiul ei, ar fi scuipat şi jignit o însoţitoare de bord. Comandantul a decis debarcarea familiei, însă cei doi soţi au refuzat să coboare. În tot haosul produs, unii călători au leşinat din cauza panicii şi a căldurii.

„Ce faceţi? Are un copil!
Nu!
Are un copil! Opriţi-vă!” s-a adresat femeia care filma unui membru al echipei de securitate.

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”
Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

 

„Staţi jos acum!
Mă aşez. Am dreptul să înregistrez asta.
Dumnezeule! Are un copil!” a luat apărarea martora femeii din Maroc.

Totul ar fi început după ce familia din Maroc a ocupat alte locuri decât cele de pe bilet și a refuzat să se mute.

O însoţitoare de bord le-a cerut oamenilor să se mute la locurile lor, însă femeia a refuzat, ar fi devenit agresivă şi ar fi scuipat-o pe stewardesă. Atunci, comandantul aeronavei a decis evacuarea călătorilor recalcitranţi.

Panica s-a instalat rapid printre ceilalți călători, care au încercat să îi oprească pe agenţii de securitate să debarce familia.

Medicii au fost chemaţi la bordul aeronavei după ce unor copii li s-a făcut rău, iar o femeie a leşinat.

„Aduceţi medicul acum! Mamei mele îi este rău.
Mai e echipa medicală aici?
Da, da, da!
Să vină în faţă” se aude pe înregistrare.

Ministerul Sănătății ne apără de coronavirus până la 15:30, că „după ora 16:00 în fiecare zi” secretarul de stat Moldovan pleacă la spitalul privat!
Recomandări

Ministerul Sănătății ne apără de coronavirus până la 15:30, că „după ora 16:00 în fiecare zi” secretarul de stat Moldovan pleacă la spitalul privat!

 

Călătorii din Maroc au fost până la urmă coborâți din avion şi au fost amendați pentru deranjarea ordinii publice.

Reacția TAROM

Compania TAROM a transmis că regretă incidentul, dar echipajul de cabină a respectat procedurile, prioritară fiind siguranţa pasagerilor, potrivit unui comunicat Agerpres

„Compania TAROM îşi exprimă părerea de rău faţă de situaţia creată în cadrul zborului ROT 101 Otopeni-Cairo din data de 17 Iulie 2019, dar este obligată să respecte reglementările aviatice internaţionale privind siguranţa şi securitatea pasagerilor.

În situaţia de faţă menţionăm următoarele:

Ieşirile de urgenţă servesc unor situaţii care cer evacuarea pasagerilor din aeronavă în cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care ocupă un loc în imediata apropiere a acesteia trebuie să fie dispuşi să ajute în caz de urgenţă şi să vorbească limba engleză (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili să înţeleagă comenzile echipajului în caz de evacuare şi instrucţiunile de deschidere a acelor uşi; această regulă se aplică, de asemenea, în cazul situaţiei existente în cadrul acestui zbor.

Mărturia unui jurnalist care s-a întors din Lombardia pe Otopeni. Îl contrazice pe Arafat: Minciuni!
Recomandări

Mărturia unui jurnalist care s-a întors din Lombardia pe Otopeni. Îl contrazice pe Arafat: Minciuni!

 

Pasagerilor aflaţi în apropierea ieşirilor de urgenţă li se face un instructaj pe care aceştia trebuie să fie capabili să îl înţeleagă.

În cazul de faţă, pasagera perturbatoare nu înţelegea şi nu vorbea nici limba română, nici limba engleză. Totodată, menţionăm că locul pe care îl ocupa nu îi fusese alocat şi a refuzat să se identifice.

Pentru siguranţa zborului şi a pasagerilor, echipajul de cabină a acţionat conform procedurilor în vigoare, rugând pasagera turbulentă să se mute pe locul alocat la îmbarcare.

Menţionăm că pasagera nu a adoptat o atitudine adecvată, motiv pentru care, conform procedurilor în vigoare, au fost chemaţi agenţii de securitate ai aeroportului. Reiterăm faptul că pentru Compania TAROM, indiferent de context, priorităţile esenţiale rămân siguranţa şi securitatea pasagerilor, a zborului şi a echipajului”.

Close
Închide
  Close