Mergi direct la conținut »
FOTO | Scrisoarea unei mame către medicul care i-a sugerat să avorteze copilul cu sindrom Down Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Scrisoarea unei mame către medicul care i-a sugerat să avorteze copilul cu sindrom Down

FOTO | Scrisoarea unei mame către medicul care i-a sugerat să avorteze copilul cu sindrom Down

Un medic i-a sugerat unei femei să facă avort după ce a descoperit în urma unor analize medicale că bebelușul se va naște cu sindromul Down. Câteva luni mai târziu, tânăra mamă i-a transmis doctorului o scrisoare. 

Courtney Baker s-a gândit mult timp dacă să-i trimită o scrisoare doctorului care o îndemnase să avorteze bebelușul cu care era însărcinată pentru că micuța suferea de sindromul Down, potrivit abcnews.go.com.

Femeia din Sanford, Florida, și-a făcut curaj să-i scrie doctorului după 15 luni de la nașterea fiicei sale cu nevoi speciale, Emersyn Faith. Scrisoarea a fost publicată și pe Facebook, acolo unde a fost citită de mii de oameni.

Iată scrisoarea transmisă de Courtney către doctorul care i-a spus că ar fi mai bine să facă un avort: 

Dragă domnule doctor,

O prietenă mi-a povestit, recent, că medicul specialist i-a spus la fiecare ecografie pe care a făcut-o că bebelușul ei este perfect. Când l-a născut, băiețelul avea sindromul Down și prietena mea a mers să viziteze același doctor. El s-a uitat la băiețel și a spus: Ți-am spus. E perfect.

Povestea ei m-a rupt în două. Pe de o parte am fost recunoscătoare pentru experiența avută de prietena mea, pe de alta m-am întristat pentru ce aș fi putut să am. Mi-aș fi dorit ca tu să fi fost acel doctor.

Am venit la tine în cel mai dificil moment din viața mea. Eram îngrozită, anxioasă și complet disperată. Nu știam încă adevărul despre copilul meu și de asta aveam disperată nevoie de la tine. Dar, în loc să-mi oferi suportul și încurajarea ta, mi-ai sugerat să avortez copilul. Ți-am spus numele ei și m-ai întrebat din nou dacă înțeleg care este calitatea vieții pe care o voi avea dacă voi naște un copil cu sindromul Down. Ne-ai sugerat să reconsiderăm decizia de a continua cu sarcina.

De la acea vizită, ne-am temut de programările noastre la tine. Cel mai dificil moment din viața mea a devenit aproape de nesuportat din cauza faptului că tu nu mi-ai spus adevărul. Copilul meu era perfect.

 

Nu sunt nervoasă. Nu sunt amărâtă. Sunt doar tristă. Sunt tristă că toate bătăile mici de inimă pe care le auzi în fiecare zi nu ți-au ajuns în suflet. Sunt tristă că te-ai înșelat profund să spui că un copil cu sindromul Down ar putea scade calitatea vieții noastre. Sunt cu inima frântă gândindu-mă că ai putea spune asta unei mame și astăzi. Dar sunt cel mai tristă pentru faptul că nu vei avea privilegiul de a-mi cunoaște fetița, pe Emersyn.

Pentru că, vezi tu,  Emersyn nu doar că mi-a făcut viața mai frumoasă, ea a atins inimile a mii de oameni. Ne-a dat un scop și o bucurie care sunt greu de exprimat. Ne-a oferit zâmbete mai mari, am râs mai multe, ne-a oferit pupici mai mulți decât vei cunoaște tu vreodată. Ne-a deschis ochii spre frumusețea adevărată și dragoste pură.

Așa că ma rog ca nicio mamă să nu mai treacă prin ce am trecut. Rugăciunea mea este și pentru tine, pentru ca tu să poți să vezi frumusețea adevărată și dragostea pură în fiecare ecografie pe care o faci.

 

Și rugămintea mea este ca următoarea dată când vezi un bebeluș cu sindromul Down în pântecul mamei lui, te vei uita la mamă și îi vei spune adevărul: Copilul tău este perfect.

 


VIDEO/ Preotul din Pietrișu, șofer pe microbuzul școlar: “Dacă nu făceam asta, mulți copii renunțau la școală”


 

Close
Închide
  Close