MENIU CAUTĂ
17 Feb. 2018 21:00

EXCLUSIV/ Scrisul îi trădează pe Mihaela Rădulescu, Florin Călinescu și Smiley! Ce a dezvăluit analiza grafologică făcută de psihologul Libertatea

Distribuie

Scrisul îi trădează pe Mihaela Rădulescu, Florin Călinescu și Smiley, Andra, Pavel Bartoș sau Andi Moisescu - adică jurații și prezentatorii show-ului Românii au talent”, al cărui sezon cu numărul 8 a debutat pe 16 februarie la PRO TV. Psihologul Libertatea, Cezar Laurențiu Cioc, a făcut analiza grafologică a semnăturilor lor și ce-a descoperit e fabulos!

Analiza grafologică este folosită pentru a trasa anumite caracteristici de personalitate, pe baza scrisului de mână al unei persoane. Se iau în considerare, în evaluare, criterii precum forma literelor, elementele adăugate acestora, spațiul dintre litere și dintre rânduri, înclinarea, dimensiunea sau presiunea scrisului – explică psihologul. Iată, în detaliu, ce a aflat Cezar Laurențiu Cioc despre fiecare vedetă în parte.

Florin Călinescu e narcisist și statornic în convingeri

Florin Călinescu are un scris oganizat, fluent, care curge de la sine ca un fluviu fără valuri, cu litere exact de aceleași dimesiuni. Asta arată statornicie a propriilor idei, a atitudinii, a comportamentului și continuitate în convingeri. E scrisul omului care se schimbă greu ca mod de a fi. Sublinierea semnăturii denotă accente de personalitate narcisiacă (de parcă nu ar ști toată lumea). E ca și cum ai construi soclul propriei statui. Singurul mister e… de ce a scris «poftă mare».'

Andra a învățat să spună ceea ce fanii vor să audă

Scrisul Andrei, mesajul și semnătura sunt ale unui om axat pe showbiz și pe conveniențe politicoase de la distanță. Ea a învățat ceea ce fanii vor să audă, de aceea folosește expresii de tip «Cu drag» sau «Vă pup». Semnătura de mari dimensiuni, cu linii frânte si șerpuite, este a unui om în expansiune, care vrea să ocupe un loc cât mai mare atât pe hârtie, cât și în viață, care vrea să livreze publicului o cât mai mare parte din activitatea sa. Conform semnăturii, Andra se află în perioada vieții în care are aceeași tendință precum Universul: de a se extinde, de a se expanda.'

Pavel Bartos e un tip pragmatic

Pavel Bartoș a ales să se semneze fără mesaj. Este o atitudine centrată pe propria persoană și nu pe public. Se poate interpreta că pune accent pe crearea unui brand personal. Diferența mare de dimensiuni între literele de început și următoarele arată că pune accent pe pornirile la drum, pe fazele incipiente, iar pe parcurs își liniștește entuiziasmul de la început, și-l diminuează. Este semnătura unui om pragmatic'.

Scrisul îi trădează pe Mihaela Rădulescu, Florin Călinescu și Smiley

Mihaela Rădulescu s-a întors în adolescență

Mesajul Mihaelei Rădulescu este asemănător celui al Andrei – diva de la Monaco livrează ceea vrea publicul să audă. Este o modalitate de a atinge fanii la coarda sensibilă, ca să facă audiență. Scrisul și semnătura au caractere adolescentine, de școală generală ori liceu, un semn al tinereții atitudinale, până la urmă. Semnătura este una fără tendința de a complica și individualiza scrisul, ceea ce înseamnă că se află într-un moment al vieții în care vrea să își simplifice viața, nu să și-o complice. E posibil să treacă printr-un moment de regresie psihologică, să se întoarcă la anii primei tinereți, în care fetele din generația ei desenau în Oracol. E în acea perioadă a vieții în care caută revenirea la simplitate, iar emisiunile TV sunt doar o sursă de venit, nu de pasiune sau de echilibru psihologic'.

Smiley, maestrul complicațiilor. Psihologul îl compară cu un păun!

După semnătură, Smiley e maestrul complicațiilor și al încâlcelilor psihologice. E o semnătură complicată, indescifrabilă, care iese în evidență prin complexitatea detaliilor și multitudinea schimbărilor de direcție ale vârfului pixului. E semnătura unui om aflat în perioada vieții în care se simte unic, inimitabil. Semnătura denotă atenție la detalii fine, dispoziție de a investi multă energie în amănunte mărunte. Arată ca semnătura unui om care lansează provocări la care doar el are răspunsul și rezolvarea. După semnătură , Smiley e în acel moment al vieții în care își desface coada ca un păun, ca să lase să se vadă cât mai multe culori'.

Andi Moisescu percepe emisiunea ca pe un job care aduce bani

Andi Moisescu are semnătura unui om care nu mai are nimic de dovedit nimănui. E o semnătură de contract, utilitară, practică. Nu a căutat să îI dea semnăturii o notă aparte, specifică emisiunii TV la care participă. Asta denotă că percepe emisiunea doar ca pe un job care aduce bani. Finalul semnăturii este continuat cu acea linie dreaptă care arată disponibilitatea la continuitate, la a merge înainte pe același drum bătătorit. E semnătura unui om matur, care nu simte nevoia să piardă vremea cu detalii fără importanță'.

Psiholog Cezar Laurențiu Cioc, specialistul Libertatea


Lucrurile marelui actor Radu Beligan, scoase la vânzare de familie. Fotografii rare, mobilă scumpă și trofee

Citește mai multe despre andi moisescu pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii