De Adriana Nedelea,

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în România au intrat aproximativ 300.000 de oameni, dintre care 250.000 de români, spune Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Numărul celor care intră în România ar putea să crească însă în aprilie, în perioada dinaintea Paștelui.

Secretarul de stat Bogdan Despescu spune, pentru Libertatea, că cel mai sigur mod de protecție este ca fiecare să stea acasă.

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne
Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne

El face un apel la românii din străinătate să nu revină în țară de Paște dacă nu au o urgență, pentru că, odată intrați în România, vor sta în carantină într-un centru sau în izolare timp de 14 zile în localitatea de domiciliu.

“Cine nu are o urgență, să rămână la domiciliu. E cea mai bună formă de a ne proteja pe noi și pe ceilalți”, a spus Bogdan Despescu.

Secretarul de stat a precizat că, în ultima perioadă, numărul persoanelor care au intrat în România prin punctele terestre a scăzut.

”Vorbim de o medie de peste 10.000 de persoane la intrarea în țară”, a adăugat Bogdan Despescu.

Pentru a preveni deplasarea pe jos din punctele de trecere a frontierei către celelalte localități din România, toate persoanele care vin dinspre Ungaria sunt oprite în punctele de trecere a frontierei.

„Aici sunt menținute, sunt preluate de mijloace de transport și sunt duse în mod organizat în localitățile de destinație”, a mai spus secretarul de stat.  

Citeşte şi:

Asistente de la Spitalul Floreasca: “Nu ne mai atingem de bolnavi fără echipament de protecție!”

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 312 de noi infectări în ultimele 24 de ore

Orban îi cere ministrului Vela modificări privind carantina şoferilor de tir: „Nu mai vor să meargă în cursă”. Punctul de frontieră Nădlac 2, exclusiv pentru transportul de marfă

O asistentă de la Maternitatea Spitalului Municipal din Timișoara: „Am fost sechestrați 38 de ore, din cauza infectărilor cu COVID-19”. Cum se apără managerul

Ce documente își prelungesc valabilitatea până la expirarea stării de urgență

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor