Mergi direct la conținut »
Șeful secției de microbiologie de la Matei Balș nu se așteaptă la alte cazuri după moartea de meningită a elevei de la „Lazăr”
Ştiri Libertatea > Ştiri > Șeful secției de microbiologie de la Matei Balș nu se așteaptă la alte cazuri după moartea de meningită a elevei de la „Lazăr”

Șeful secției de microbiologie de la Matei Balș nu se așteaptă la alte cazuri după moartea de meningită a elevei de la „Lazăr”

Prof. dr. Alexandru Rafila a declarat pentru Libertatea că nu se așteaptă la un focar sau o epidemie, în cazul elevei de 18 ani care a murit după ce a fost diagnosticată cu meningită meningococică fulminantă.

De Alexandra Nistoroiu,

„Eu personal nu cred că vor fi mai multe cazuri”, a spus șeful Departamentului de Microbiologie din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Acesta a mai explicat că „există cinci tipuri diferite de meningococi și nu există un vaccin care să le acopere pe toate”.

Cu toate acestea, el a precizat că „meningococul nu este o bacterie foarte rezistentă la antibiotice”. „Deci nu ne așteptăm să se dezvolte un focar, fiindă deja au primit o doză profilactică de antibiotic toți apropiații fetei”, a mai spus prof. dr. Alexandru Rafila.

Mai precis, colegii ei de liceu, atât cei care învață dimineață, cât și cei care învață după-amiază în aceeași clasă, au primit preventiv câte o doză de antibiotic.

Medicul a mai declarat că această boală se transmite prin aer, dar de la o distanță foarte mică. Cât despre evoluția bolii, el a spus că, deși infecția apare rar, „evoluția ei este fulminantă și poate duce la deces în 48 ore. Iar simptomele inițiale sunt banale: greață, vărsături”.

Foto: rohealthreview.ro


Citește și:

Meningita meningococică: simptome, cauze, factori de risc și tratament

 

Close
Închide
  Close