MENIU CAUTĂ
19 Iul. 2018 13:28 , de Valentina Postelnicu

Senator PNL, atac la Gabriela Firea: ”Românii din diaspora nu au nevoie nici de autorizația și nici de acordul domniei sale pentru a-și exprima opiniile civice”

Distribuie

Senator PNL, atac la Gabriela Firea. ”Românii din diaspora nu au nevoie nici de autorizația și nici de acordul domniei sale pentru a-și exprima opiniile civice”, a spus senatorul Viorel Badea, ca reacție la refuzul Primăriei Capitalei de a autoriza mitingul diasporei din 10 august. 

Viorel Badea a transmis un mesaj critic la adresa primarului Gabriela Firea.

”Abuzul și iresponsabilitatea administrației #PSD a capitalei lovesc încă o dată! Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, își arată disprețul față de diaspora română și refuză autorizarea mitingului pașnic anunțat pentru data de 10 august, motivând, în mod jignitor, lipsa de civilizație a celor care vor participa la acel miting. Un lucru nu știe ”tovarășa” primar general: să învețe din greșelile mentorilor săi, Ion Iliescu și Victor Viorel Ponta care, prin atitudinea lor arogantă și abuzivă la adresa propriilor conaționali, le-au alimentat acestora spiritul civic și dorința de a schimba profund starea de lucruri din țara lor”, a scris senatorul PNL, pe Facebook. 

El îi transmite un mesaj primarului Capitalei: ”Doamna primar general chiar nu pricepe că românii din diaspora nu au nevoie nici de autorizația și nici de acordul domniei sale pentru a-și exprima în mod liber și neîngrădit opiniile civice și politice oriunde în țara în care își investesc banii și speranțele. Nici doamna Firea, nici cetele de PSD-iși din jurul său nu pot să se împotrivească voinței celor care reprezintă un sfert din populația României. O zi bună, doamnă primar și vă așteptăm pe 10 august în Piața Victoriei să ne urați: ”Bine ați venit în țara noastră, dragi români !”, a scris Badea. 

Primăria Capitalei nu a dat autorizație pentru Mitingul Diasporei din 10 august. Organizatorii evenimentului au anunțat pe Facebook că, după mai bine de o lună, au primit răspuns de la Primăria Municipiului București, în care li se spune că se încalcă prevederile legale.

Potrivit răspunsului oficial primit de Federația Românilor de Pretutindeni – filiala din România de la Primăria Municipiului București și transmis la 33 de zile după ce a fost cerută autorizație, nu se acordă autorizație pentru organizarea unui miting pe 10 august, în Piața Victoriei.


Citește și: 

VIDEO/ Bogdan Ene, neurochirurgul din Franța care vrea să revină acasă. ”Cine spune că nu se gândește să se întoarcă, fie s-a adaptat, fie minte”

Comentarii