De Răzvan Mihalașcu, Eli Driu (foto),

Proiectul a fost respins cu 47 de voturi „împotrivă” şi 33 de voturi „pentru”.

Din proiectul de lege reiese că al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor ar putea fi organizat în cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi. Turul doi se organizează la două săptămâni de la primul tur de scrutin, notează Mediafax.

De asemenea, propunerea legislativă prevede că doar primii doi candidați în ordinea numărului de voturi intră în al doilea tur de scrutin, iar candidatul cu cele mai multe voturi este ales primar.

Potrivit inițiativei legislative USR, articolul 102 din legea 115/2015 se abrogă. Acesta prevede că în cazul în care situaţia de balotaj intervine între 2 candidaţi la funcţia de primar sau de preşedinte al consiliului judeţean, între care urmează să se desfăşoare turul al doilea de scrutin, iar unul dintre aceştia decedează, renunţă sau nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a fi ales, nu vor mai avea loc alegeri, biroul electoral de circumscripţie declarându-l primar sau, după caz, preşedinte al consiliului judeţean pe celălalt candidat.

Potrivit Mediafax, proiectul a primit raport comun de respingere de la Comisia juridică şi cea de administraţie publică pe 9 octombrie 2019.

Inițiativa legislativă face parte din categoria legilor organice.

Senatul este prima cameră sesizată, iar, în acest caz, Camera Deputaților este camera decizională.

Citeşte şi:

Cum a fost eliberat un triplu criminal condamnat pe viață. A ieşit din închisoare fără măsuri de supraveghere!

100.000 de euro părculețul, 68.000 de euro un beton în mijlocul câmpului la Petrăchioaia! Primarul PNL simpatizant al rasiștilor și-a modernizat vila impunătoare într-un an

Schimbare de ultimă oră, după ce Libertatea a semnalat că există improvizații care pun sănătatea publică în pericol: ASSMB amână experimentul pe copii cu Plăcuțele Petri!

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite