Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Sfatul unui expert imobiliar: dacă aveţi bani, cumpăraţi acum. Oferte de la 3000 de euro un teren, la 3 milioane de euro un hotel
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ Sfatul unui expert imobiliar: dacă aveţi bani, cumpăraţi acum. Oferte de la 3000 de euro un teren, la 3 milioane de euro un hotel

VIDEO/ Sfatul unui expert imobiliar: dacă aveţi bani, cumpăraţi acum. Oferte de la 3000 de euro un teren, la 3 milioane de euro un hotel

Zeci de mii de apartamente, case, terenuri şi chiar şi un hotel sunt scoase la vânzare în cadrul Târgului Naţional Imobiliar, iar sfatul unui expert din domeniul real-estate pentru românii care se tem să-şi cumpere în această perioadă o locuinţă este simplu: dacă aveţi bani, cumpăraţi acum o casă!

De Radu Țuțulan,

Peste 120 de companii şi-au reunit ofertele în cadrul Târgului Național Imobiliar, care se desfăşoară în perioada 18 – 20 mai la Palatul Parlamentului, şi au scos la vânzare nu mai puţin de 20.000 de terenuri, apartamente, case, spaţii de birouri şi chiar un hotel, iar un lucru e cert: locuinţele se scumpesc tot mai mult.

Preţurile pornesc de la 4.000 de euro, pentru un teren de 528 de metri pătraţi, în Breaza, şi merg până la 3 milioane de euro, pentru un hotel de 4 stele din Sinaia. La mare, de exemplu, vizitatorii pot să-şi cumpere un apartament cu vedere la Marea Neagră, cu preţţuri pornind de la 32.900 de euro, o garsonieră, iar la munte preţurile pornesc de la 32.000 de euro apartament în Sinaia, sau 46.000 de euro, apartament în Predeal”, a declarat pentru cotidianul Libertatea Cristina Bercea, PR al Târgului Naţional Imobiliar.

Majoritatea ofertelor sunt din București şi judeţul Ilfov, car sunt scoase la vânzare şi proprietăţi din Constanța, Valea Prahova și chiar din Spania. Mai exact, pot fi achiziţionate case din sudul Spaniei, cu vedere la Marea Mediterană, preţul unui apartament de 100 mp, cu 4 camere, pornind de la 180.000 de euro tament cu 4 camere, şi ajungând până la 2.5 milioane de euro pentru un apartament cu 7 camere, de 800 mp, din Marbella.

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Referitor la piaţa imobiliară internă, preţurile locuinţelor au continuat să crească şi în acest an, dar nu a mai fost o majorare la fel de importantă ca în 2017.

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, Bill Gates, prezice o nouă criză economică mondială, dar nu a putut estima când se va produce aceasta.

„În momentul de faţă asistăm la o încetinire a creşterii perţurilor. În primul trimestru al anului 2018 preţurile au crescut doar cu 1,4% la nivel naţional, la nivelul Bucureştiului preţurile au crescut cu 0,7%, în condiţiile în care anul trecut, în primul trimestru din 2017, preţurile au crescut cu 4%„, a mai precizat Cristina Bercea.

O majorare normală, este de părere expertul imobiliar Cristina Leaşcu, care pune creşterile de preţuri pe seama cererilor din ce în ce mai multe venite din partea românilo care şi-au dorit o casă pe numele lor, care şi-au dorit să fie proprietari.

„Majorările preţurilor nu au legătură cu infrastructura. Românii au început să îşi dorească o casă a lor şi o creştere a cererii atrage după ea şi o creştere a ofertei. Oamenii vor să aibă casa lor, ne place să fim proprietari şi să avem locul nostru. Nu simt că ar veni o criză imobiliară şi nu cred în zvonurile acestea. Sfatul meu foarte sincer şi foarte deschis este să cumpere, pentru că este foarte greu de spus dacă la anul, cu aceişi bani, va putea cumpăra un apartament mai mic, sau un apartament în piaţa veche, iar investiţia, dacă o are de făcut, e bine să o facă acum”, susţine Cristina Leaşcu, care este şi reprezentant al unei companii imobiliare.

BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister
Recomandări

BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister

În anul 2010, la doi ani după ce criza economică a lovit România, Libertatea a realizat o analiză a preţurilor locuinţelor din anumite zone ale Capitalei şi a prezentat în ce hal a picat piaţa imobiliară din Bucureşti. Iar acum, valoarea la care se vând apartamentele din unele cartiere se apropie de cea din 2010. Iar dacă în anul 2012, de exemplu, la târgurile de profil erau scoase la vânzare apartamente de 2 camere, în blocuri noi, la preţuri care porneau de la 29.000 de euro, în prezent un astfel de apartament costă de la 40-44.000 de euro în sus.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV | România ar putea produce maşina de luptă care va înlocui HUMVEE-ul, vehiculul simbol al armatei americane

Răzvan și Dani nu vor mai prezenta emisiunea “X Factor”. Decizia neașteptată luată de echipă

Close
Închide
  Close