MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Sfaturi antisemite, publicate pe prima pagină de o publicație din Polonia. „Cum să identifici un evreu”

Distribuie

Un important săptămânal de dreapta din Polonia a publicat pe prima pagină un articol în care le explică cititorilor „cum să recunoască un evreu”. Tylko Polska, sau ”Doar Polonia” este tipărit de Leszek Bubl, un politician naționalist care, în trecut, a cântat melodii antisemite despre rabini „turbați”, relatează Newsweek.

Articolul de pe prima pagină a „Tylko Polska” este intitulat „Atac la adresa Poloniei la o conferință din Paris”.

În materialul despre „cum să identifici un evreu” se fac referire la „nume, trăsături antropologice, expresii, trăsături de caracter, metode de operare”, relatează Jewish Telegraphic Agency.

De asemenea, tot pe prima pagina la titlu apare și „cum să îi înfrângi? Acest lucru nu poate continua!”, potrivit Hotnews.

Săptămânalul „Tylko Polska” a fost distribuit miercuri în Sejm, camera inferioră a Parlamentului polonez, în pachetul cu publicații pe care le primesc parlamentarii.

Michal Kamiski, de la Partidul de centru-dreapta Polonia, a precizat într-o conferință de presă că prezența ziarului nu este acceptabilă.

Potrivit sursei citate, „Tylko Polska” este publicat de un politician naționalist, muzicianul Leszek Bubl. În trecut, el a cântat melodii antisemite despre rabini ”turbați”.

Articolul antisemit a fost publicat alături de un altul în care se reclamă că Polonia a fost atacată de vorbitorii de la conferința de la Paris pe tema studiilor despre Holocaust. Articolul a fost ilustrat cu fotografia lui Jan Gross, un evreu polonez care este profesor la Princeton University, notează sursa citată.

Profesorul Gross a sugerat că polonezii au colaborat cu naziștii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a ajuta regimul lui Adolf Hitler să omoare milioane de evrei.

În 1996, Jan Gross a primit Ordinul de Merit al Republicii Poloniei, însă partidul naționalist Lege și Justiție, aflat la putere, lua în calcul în 2016 ca profesorului să îi fie retras titlul.

Mai mult, Guvernul l-a acuzat că încearcă să rescrie istoria, interzicând orice sugestie privind complicitatea Poloniei la Holocaust.


Citește și:

OPINIE/ Mirela Neag, despre cât de voluntari sunt medicii voluntari din spitalele publice din România și cui fac ei bine

Incredibil: Ilona Georgiana Ghioroaie ocupă locul 2 în clasamentul ITF. Schimbările controversate din tenisul mondial au propulsat o româncă necunoscută

Un şofer este amendat la fiecare minut, din cauza vitezei excesive! Bucureștiul e pe locul întâi în topul amenzilor de circulație, în Covasna sunt cei mai puțini șoferi sancționați


 

Comentarii