Mergi direct la conținut »
Sindicaliștii din Radio acuză: „Georgică Severin a trimis la mitingul PSD de la Craiova un redactor Radio România drept prezentator”
Ştiri Libertatea > Ştiri > Sindicaliștii din Radio acuză: „Georgică Severin a trimis la mitingul PSD de la Craiova un redactor Radio România drept prezentator”

Sindicaliștii din Radio acuză: „Georgică Severin a trimis la mitingul PSD de la Craiova un redactor Radio România drept prezentator”

Un grup de sindicaliști din radioul public a transmis astăzi un comunicat prin care anunță că se delimitează de acțiunile actualului director al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), care, spun ei, practică o politică editorială anti-europeană, anti-democratică, favorizând un partid politic.

De Otilia Cristea,

„Pentru a-i mulțumi lui Liviu Dragnea că i-a dat o sinecură la SRR și un salariu de peste 7.000 de euro pe lună, Georgică Severin își trimite un jurnalist să prezinte mitingul PSD de la Craiova. Redactorul, Dan Păsărin, de la Radio Craiova, un apropiat al lui Georgică Severin și al PSD se urcă pe scenă și prezintă triumfal mitingul de la Craiova, făcând politică, cu acordul șefului SRR”, au scris membrii Grupul Pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune, în comunicatul transmis presei.

Contestatarii lui Severin au făcut trimitere la secvențele filmate vinerea trecută, la mitingul organizat de PSD la Craiova, în timpul căruia crainicul Dan Păsărin a urcat pe scenă ca să-i prezinte pe candidații social-democrați pentru alegerile parlamentare.

În comunicat mai sunt date și alte exemple recente de decizii editoriale ale directorului SRR, care ar fi favorabile PSD, iar sindicaliștii cer acum din nou demiterea de urgență pe Georgică Severin.

Aceștia i-au trimis un mesaj în acest sens și președintelui Comisie LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes.

Libertatea a prezentat azi cazul incredibil al unei angajate SRR de la redacția muzicală, cercetată și trimisă în judecată de DIICOT pentru că a transmis niște informații publice către „Gazeta Sporturilor” și tolo.ro.

Plângerea împotriva ei fusese făcută de fostul președinte al SRR, Ovidiu Miculescu, în urma investigației jurnalistice despre deplasările lui în străinătate, cu bilete de avion costând peste 5.000 de euro pe destinație.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”


Citește și: 

DIICOT CEAUȘIST – Fostul șef PSD al Radio România a cerut să afle cine dă informații pentru tolo.ro, procurorii au executat! Percheziții la 6 dimineața în casa unui redactor muzical, în fața fetei ei suferindă de autism! I-au confiscat laptopul, au luat-o la DIICOT și au făcut-o să recunoască o infracțiune inexistentă

VIDEO | Ce așteptări au participanții la miting de la PSD, după alegerile europarlamentare. Alocații, salarii mari, să țină cu țara, să fie marfa de calitate pe piață

Close
Închide
  Close