Mergi direct la conținut »
VIDEO | Ce așteptări au participanții la miting de la PSD, după alegerile europarlamentare. Alocații, salarii mari, să țină cu țara, să fie marfa de calitate pe piață
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO | Ce așteptări au participanții la miting de la PSD, după alegerile europarlamentare. Alocații, salarii mari, să țină cu țara, să fie marfa de calitate pe piață

VIDEO | Ce așteptări au participanții la miting de la PSD, după alegerile europarlamentare. Alocații, salarii mari, să țină cu țara, să fie marfa de calitate pe piață

Mii de oameni au fost ieri în centrul Craiovei, la primul miting al PSD pentru alegerile europarlamentare, deși campania electorală începe oficial pe 27 aprilie. Pe scenă au urcat candidaţii social-democraţi, prezentaţi de Claudiu Manda (numărul 3 pe lista PSD). El şi cu Liviu Dragnea au dat tonul acestei campaniei: mesajele PSD au fost îndreptate împotriva străinilor şi a multinaţionalelor, care nu ar vrea ca România să fie prosperă.

De Ștefan Pană,

Claudiu Manda, actual senator PSD, anunţa că vrea 40.000 de oameni în centrul Craiovei, pentru a arăta puterea partidului. Aşa cum se întâmplă la astfel de manifestaţii, oamenii au fost aduşi cu autocare din satele din împrejurimi. Coordonatori cu liste în mână verificau că au coborât din autocar toţi cei care ar fi trebuit aduşi de primari şi de liderii locali ai partidului.

Un eşec al PSD a fost însă cel de imagine – şi-au dorit o mare de oameni îmbrăcaţi în alb, ca la mitingul împotriva abuzurilor din vară, însă simpatizanţii PSD nu au respectat indicaţiile.

Liviu Dragnea a urcat pe scenă după o baie de mulţime de aproape o jumătate de oră, timp în care a strâns mâna oamenilor şi şi-a făcut poze cu ei.

Glasul străzii

Aflat printre participanții la miting, reporterul Libertatea i-a întrebat ce aștepătări au de la PSD după aceste alegeri europarlamentare.  Mai jos, răspunsurile interlocutorilor.

Să văd acum, că nu știu.

Să dea alocații la copii. Să mărească tot. Sănătatea, tot

În Parlamentul European să țină cu țara, că PSD-ul a dovedit că ține cu țara.

Salariile să fie la nivel europen, pensiile la nivel european.

Atâta timp cât reprezintă România, păi România s-o reprezinte. Nu grupurile de interese, PPE, PSD

Nivelul calității să fie la fel la români ca la ceilalți europeni. Roșia, care e la mine la nivelul calității, să fie și la ei la fel, da?

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

Naţionalism şi agricultură

După o scurtă prezentare a candidaţilor PSD, au început discursurile, care s-au concentrat pe două mari teme: patriotismul şi agricultura.

„La noi în țară marfa noastră nu e mai bună, marfa noastră nu e mai gustoasă, ce facem, o aruncăm pe șanț? Și dacă vorbim despre asta vin niște maimuțoi, niște măscărici să ne spună că nu suntem europeni?”, a spus Liviu Dragnea.

El a tot insistat că în România intră marfă de slabă calitate, din afara ţării, iar marfa autohtonă, de o calitate net superioară, nu ajunge pe masa românilor din cauza intereselor din afară.

„Nicăieri în lume nu e pământul ca în România, pe care ni l-a dat nouă Dumnezeu”, a spus şeful PSD.

Liviu Dragnea a căutat să explice şi motivul pentru care autorităţile din România sunt certate de Bruxelles – pentru că străinii nu vor ca ţara noastră să fie prosperă.

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu
Recomandări

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

„Când vor pleca din nou legume şi fructe gustoase şi sănătoase în Vest, ale noastre vor fi cumpărate primele. Şi asta ce credeţi că face? Produce bucurie celor de acolo sau supărare? Supărare, oameni buni”, a spus el.

„Venim, te scoatem”

Printre primele cuvinte adresate de şeful PSD simpatizanţilor partidului au fost mesaje legate de condamnarea sa. Mai precis, oamenii din ţară l-au anunţat că îl susţin. Chiar s-au oferit să-l ajute să evadeze dacă va fi condamnat.

„Mi-a mai zis cineva tot aici, chiar dacă te arestează să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo. Sper sa nu ajungem acolo”, a spus el.

Fotografie principală: Inquam Photos / Bogdan Dănescu


Citește și: 

VIDEO/ Dragnea, la mitingul PSD de la Craiova: „Oamenii mi-au zis: «Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo»”

Close
Închide
  Close