Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO/ Dragnea, la mitingul PSD de la Craiova: „Oamenii mi-au zis: «Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo»”

VIDEO/ Dragnea, la mitingul PSD de la Craiova: „Oamenii mi-au zis: «Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo»”

Mii de simpatizanţi PSD au participat, vineri, la un miting de amploare al Partidului Social Democraţ, în care partidul și-a prezentat candidații la europarlamentare. Liviu Dragnea a sosit la Craiova alături de iubita sa, Irina şi a făcut o baie de mulţime, înainte de a urca pe scenă și a ține un discurs în fața mulțimii.

De Valentina Postelnicu,

Participanților li s-a cerut să se îmbrace în alb, într-o reeditare a mitingului care a avut loc în vara anului trecut, în București. 

Fotografie principală: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Dragnea: „Mulţi mi-au spus: «Liviule, nu te lăsa. (..) Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo!»”

UPDATE ora 17.33 Liderul PSD a spus, de la tribună, că în baia de mulţime, oamenii i-ai transmis să nu renunţe.

„Toată lumea cu care am dat mâna mi-a zis Liviule. Aici am crescut și eu pe canalul Dunării ca și voi și mulți mi-au spus: „Liviule nu te lăsa. (..) Mi-au zis: Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo. Sper să nu ajungem acolo , dar asta e dorința de zi și noapte a lui Iohannis pentru că e îngrozit de noi”, a spus Dragnea.

El a continuat: „Nu poate să rămână în țară (Klaus Iohannis – n. red) să dea socoteală și el și ai lui, pentru toate abuzurile din ultimii ani, vieți frânte, pentru toată ura? Trebuie să răspundă pentru casele furate și el și ăia care-l acoperă”, a mai spus liderul PSD.

Dragnea s-a referit la consultările de vineri, de la Cotroceni, şi s-a lansat într-un atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

„Azi au fost din partea PSD doi foşti deţinuţi politic, oameni torturaţi, chinuoţi prin închisorile comuniste. Şi dacă Lazăr are un salariu de milioane de lei, pe lună, atunci oamenii ăştia să rămână cu indemnizaţiile pe care le iau? Poate nu putem să le facem cât salariul lui Lazăr, care a fost unealta regimului, dar macar un dublu la indemnizaţie. În schimb, Iohannis a zis că se mai gândeşte dacă îl revocă sau nu. Păi cum să nu se gândească? Unde e dosarul cu casele? Acolo este!” a spus Dragnea.

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația
Recomandări

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația

El a continuat: „Dacă stai cu spinarea dreaptă, mai pleznește câte un disc, mai faci câte o hernie, dar cel puțin stai drept. Ce au oamenii ăștia cu noi, ce are Iohannis cu mine, cu PSD, ce are sistemul lui cu noi? Oameni buni, am început să arătăm toate abuzurile care au fost comise în această țară și le este frică că se apropie socoteala”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a criticat şi oficialii europeni care îi ceartă, dar care „nu au făcut nimic pentru români”.

„La noi în țară marfa noastră nu e mai bună, marfa noastră nu e mai gustoasă, ce facem, o aruncăm pe șanț? Și dacă vorbim despre asta vin niște maimuțoi, niște măscărici să ne spună că nu suntem europeni?”, a afirmat el.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

„Să aveţi încredere în mine, să aveţi încredere în România. (..) Am vrut să fie primul miting mare, în Craiova, datorită Olguţei, a dragostei mele mare pentru acest oraş. Stadionul l-am făcut eu aicea, cu Olguţa”, a mai spus preşedintele PSD.

UPDATE ora 17.25 Carmen Avram, a doua pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, nu a fost prezentă la Craiova, fiind în SUA alături de echipa „În premieră” a Antenei 3. Fosta jurnalistă a transmis un mesaj video în care a spus că prezența ei în SUA este ultima misiune în calitate de jurnalist.

UPDATE ora 17.15 Lia Olguţa Vasilescu a luat cuvântul, la tribună, prezentând măsurile luate de guvernarea PSD, de la creşterile de salarii şi pensii, la înfiinţarea Casei Agricole.

UPDATE ora 17.00 „PSD a adus în România miliarde de euro, faţă de zero, cât a adus Guvernul lui Iohannis. Un Guvern care a avut grijă de ţara lui, şi nu ca Iohannis, care blochează zi de zi măsurile bune luate pentru români”, a spus Rovana Plumb, cea care deschide lista PSD la europarlamentare.

Reacție total neașteptată, Tolo îl apară pe Arafat după ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis
Recomandări

Reacție total neașteptată, Tolo îl apară pe Arafat după ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis

„Nu voi vota niciodată împotriva ţării mele”, a mai spus Rovana Plumb, de la tribună.

Codrin Ştefănescu a declarat că PSD duce „o bătălie foarte grea cu ăştia, în fiecare zi, în fiecare loc în ţară ducem această bătălie”. „Noi suntem România reală, noi suntem România muncitoare, nu ei. Ţineţi minte când era Olguţa în cătuşe, pentru că a făcut Craiova frumoasă?”, a spus secretarul general al partidului.

UPDATE ora 16.50 „Am venit aici, peste 40.000 de doljeni, să spunem „Da” pentru români demni şi patrioţi, în Europa”, a spus Claudiu Manda, în deschiderea evenimentului.

El a continuat: „Să le spunem „Ajunge!” celor care denigrează ţara, care îi defăimează pe români. Putem noi să acceptăm aşa ceva? Ne reprezintă pe noi Macovei şi Marian Jean Marinescu? Putem să le spunem: rămâneţi acasă, pentru că nu aţi făcut nimic pentru noi şi pentru Europa!”.

Manda a prezentat pe scenă candidaţii partidului la alegerile europarlamentare.

UPDATE ora 16.30 Preşedintele PSD Liviu Dragnea a sosit în Piaţa unde are loc mitingul, împreună cu iubita sa, Irina. El a făcut o baie de mulţime, fotografiindu-se şi strângând mâini. Alături de el se află Claudiu Manda şi Lia Olguţa Vasilescu.

Liviu Dragnea, baie de mulțime la Craiova (Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu)

La evenimentul de precampanie pentru alegerile europarlamentare sunt prezenţi liderii partidului precum şi candidaţii la scrutinul pentru Parlamentul European.

Lista PSD pentru europarlamentare:

 1. Rovana Plumb
 2. Carmen Avram
 3. Claudiu Manda
 4. Chris Terheş
 5. Dan Nica
 6. Maria Grapini
 7. Tudor Ciuhodaru
 8. Dragoş Benea
 9. Victor Negrescu
 10. Andi Cristea
 11. Natalia Intotero
 12. Gabriela Zoană
 13. Bianca Gavriliţă
 14. Emilian Pavel
 15. Doina Pană

Citeşte şi:

Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM

Close
Închide
  Close