Mergi direct la conținut »
Șoferii de TIR care străbat Europa, prin mijlocul pandemiei, cu orice risc. „Dacă ne oprim și noi, atunci chiar că se oprește lumea!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Șoferii de TIR care străbat Europa, prin mijlocul pandemiei, cu orice risc. „Dacă ne oprim și noi, atunci chiar că se oprește lumea!”

Șoferii de TIR care străbat Europa, prin mijlocul pandemiei, cu orice risc. „Dacă ne oprim și noi, atunci chiar că se oprește lumea!”

Singurul zgomot care mai sparge din când în când liniștea asurzitoare a drumurilor Europei pustiite de pandemie este cel făcut de camioanele și TIR-urile încărcate cu marfă, care în aceste zilele sunt practic gura de oxigen a țărilor afectate de coronavirus.

De Mircea Barbu,

Pufăie troncăne și șerpuiesc ca niște adevărate balene într-un ocean imens de asfalt și cer. Și trag după ele nu numai marfă și alimente, ci și speranța noastră a tuturor într-o zi mai bună.

Fără ei, România ar intra în colaps în doar câteva zile. Fără ei, românii nu ar putea sta în casă, așa cum ne îndeamnă autoritățile să facem.

Ei, șoferii de TIR, nu au acest lux. Cabina este casa lor și scăunelul de pescuit cu masa pliabilă sufrageria, un aranjament imobiliar deloc de invidiat în vremea unei epidemii.

Gândurile și speranțele lor

Cu ce gânduri străbat acești oameni miile de kilometri de la o destinație la alta, adesea din focar în focar, în ce sau în cine își încredințează viața la propriu și cum văd ei sfârșitul acestei crize au fost doar câteva dintre întrebările la care șoferii au răspuns în timp ce așteptau la coada kilometrică de la Vama Nădlac să plece din țară, Gândurile lor, mai jos:

Acum suntem cu toții în aceeași oală. Trebuie să fim solidari.

Nicolae, Sibiu

Mi-am luat cu mine o icoană de acasă. Cu Dumnezeu înainte!

Nicu, Curtea de Argeș

Am doi copii acasă. Sunt mai îngrijorat eu de ei decât ei de mine.

Krysztof, Polonia

Dacă ne oprim și noi, atunci chiar că se oprește toată lumea asta.

Ilie, Sibiu

Mi-e teamă, sincer. Am operație pe inimă și imunitatea scăzută.

Vasile, Argeș

Close
Închide
  Close