MENIU CAUTĂ
29 Iun. 2013 10:30 , de Alina Dan

Şoferul AUTOCARULUI MORŢII, ironic până în ultima clipă. Uite CARE AU FOST ULTIMELE LUI CUVINTE

Distribuie

Una dintre supravieţuitoarele accidentului a declarat că şoferul a fost rugat de pasageri să încetinească, dar acesta le-a răspuns ironic.
"Cu câteva minute înainte, prietenii la care stăteam, că eu eram în picioare pe culoar între prietenii mei care erau pe scaune, prietenul meu a zis "Mai încet". Nu s-a auzit, dar eu am strigat la el "Vă rugăm mai încet", la care el mi-a răspuns "Şi eu v-am rugat să nu mai staţi în picioare pe culoar". Şi asta a fost tot", a declarat Elena Meşter pentru Ştirile ProTV. Femeia a mai povestit că, în timpul călătoriei, stătea pe treapta dintre şofer şi ghid, însă, chiar înainte de producerea accidentului cedase locul unei alte turiste, iar, în momentul prăbuşirii, se afla în picioare pe culoar.
"Am crezut întotdeauna în ceva, dar nu că există minuni şi Dumnezeu. Acum pot spune: da, Dumnezeu există. O minune suntem noi care suntem în viaţă", a mai spus Elena Meşter.

De două ori viteza admisă

Primele date ale anchetei făcute de poliţiştii din Muntenegru privind accidentul care s-a produs duminică şi în care şi-au pierdut viaţa 18 români, iar alţi 29 au fost răniţi, arată că viteza excesivă ar fi cauza producerii tragediei. Potrivit anchetatorilor, şoferul autocarului n-a respectat limita de viteză pe acea porţiune de drum, care era de 40 km/h, el circulând cu 80 km/h.

Infirmă ipoteza anchetatorilor

Gheorghiţa Niţu, o profesoară de matematică din Piteşti şi supravieţuitoare a accidentului, a povestit, ieri, cum s-au derulat evenimentele: Plouase înainte, era mâzgă pe jos. Când a luat dreapta, am văzut 3-4 tineri cu rucsacurile în spate. Bănuiesc că şi şoferul a încercat să îi evite. Am virat la dreapta, am auzit trosnitura, am auzit autocarul ieşind puţin în afara podului, apoi s-a rupt filmul, am simţit o izbitură puternică în spate'.
 

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii