„Jefuitorii au spart porțile cu utilaje grele. Au luat aproape tot ce se poate vinde. De la aparate de aer condiționat, mașini de spălat, calculatoare, routere și echipamente de bucătărie, până la adidași vechi ai rectorului. Părintele Ruslan și alți preoți și seminariști au pierdut multe lucruri personale”, a transmis episcopul Krîvîșkîi.

Cel mai valoros obiect care a dispărut este un potir folosit de Papa Ioan Paul al II-lea (n. 1920 – d. 2005) la Sfânta Liturghie oficiată la Kiev, în 2001.

Vizita papei Ioan Paul al II-lea în România, în 1999, a marcat începutul vizitelor episcopului Romei în aşa numitele „teritorii ortodoxe”, potrivit catholica.ro. În acelaşi an, Papa a vizitat Georgia. După Anul Jubiliar 2000, Suveranul Pontif a fost în Grecia, Armenia și Ucraina, în 2001. A urmat Bulgaria, în 2002.

Clădirea seminarului de la Vorzel a fost avariată de explozii, iar mai multe autoturisme au fost afectate de suflul exploziilor.

„Este nevoie de timp pentru ca viața să se întoarcă la cursul nornal, la seminar. Deocamdată, nu avem apă, lumină, gaze, dar rectorul, părintele duhovnic și diaconii s-au întors deja în clădirea cu pereți reci”, a mai spus Vitalii Krîvîșkîi.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News